+33 (0)2 51 49 02 17 info@aupassagedugois.fr

COVID EN TOCH LEKKER OP VAKANTIE

COVID-19 en toch lekker op vakantie in Frankrijk

laatste bijwerking 15 december 2020

Vijf letters en twee cijfers die samen in 2019 nog niets voor ons betekenden, maar sindsdien voor een grote impact in ons leven hebben gezorgd….
Wij zijn open (bed & breakfast en vakantiewoningen). We serveren ontbijt en we doen gewoon onze bezoekjes met onze gasten in de regio. We weten helaas nog niet hoe het zit met de regelgeving rond onze table d’hote maaltijden in 2021, dus deze hebben we tot nader order opgeschort. Daarvoor in de plaats bieden we onze gasten een keer per week een borrel aan (en kunnen kinderen die dat leuk vinden helpen borrelhapjes maken en later in de week een taart oid bakken). Tevens doen we twee ipv één activiteit/bezoek per week, volgens de regels die momenteel gelden voor COVID-19 qua afstand houden e.d. Er zijn geen kosten verbonden aan onze activiteiten; we doen het met plezier met onze gasten. Er zijn stranden, leuke activiteiten en bezienswaardigheden in de regio open. We adviseren waar van toepassing overal online te reserveren en ook restaurants van te voren te reserveren.

RESERVEREN OF VRAGEN OVER BESCHIKBAARHEID?

Waarom op vakantie bij Au Passage du Gois?

Wie graag bij ons op vakantie zou willen komen zouden we willen zeggen dat we, zoals te zien is aan de goede beoordelingen op de diverse beoordelingswebsites, altijd al ons best deden om te zorgen dat het schoon en netjes bij ons is en ons beddengoed werd altijd al met een desinfecterend wasmiddel gewassen in de lokale wasserij. We zouden iedereen die bij ons reserveert willen verzekeren dat we kennis hebben genomen van alle richtlijnen van de overheid en de brancheorganisaties, die op dit moment beschikbaar zijn, om te zorgen dat onze gasten zorgeloos bij ons op vakantie kunnen komen.

Voor het comfort van onze gasten hebben we op alle locaties buiten onze gewone handzeep en schoonmaakmiddelen ook antibacteriële gel en desinfecterende wegwerp reinigingsdoekjes, met het vriendelijke verzoek deze laatste niet in de wc door te spoelen in verband met onze septictank. We hopen zo onze gasten een prettig verblijf te kunnen garanderen. Mocht je echter graag wat meer details willen weten, dan hebben we die hieronder voor je op een rijtje gezet, met hulp van de richtlijnen die er zijn van de Franse overheid over de ontvangst bij de receptie en het schoonmaken van kamers/vakantiewoningen. Wij hebben geen gedeelde badkamers of toiletten. Alle accommodaties hebben een eigen ingang en een eigen tuin/terras. Alleen het zwembad, de parkeerplaats en ons voetbalveldje zijn gemeenschappelijke gedeeltes.

We zouden graag nog willen vermelden dat er in ons dorp 71 inwoners per km2 zijn. Dat is wel heel wat anders dan in België of laat staan in Nederland in de Randstad. We hadden tot nu toe relatief weinig besmettingen in ons departement, door de rustige omgeving waarin we wonen en we behoorden vanaf het begin tot de groene zone in Frankrijk. We hebben onze regio, de Vendée, opnieuw en met andere ogen bekeken en geconcludeerd dat er veel te zien en te doen is, zonder dat je massa’s mensen hoeft te ontmoeten. We hebben er een overzicht gemaakt op een interactieve kaart gemaakt.

Wat we altijd al deden, maar wat nu verplicht is/wordt aanbevolen

Goed schoonmaken (we doen er nu zelfs nog een schepje bovenop).
Beddengoed wassen met desinfecterend wasmiddel op 60C.
In alle prullenbakken een plastic zak.
Uitgebreid luchten/ventileren tijdens het schoonmaken.

Een nieuwe emmer met sop voor elk locatie evenals nieuwe dweiltjes en poetsdoeken.
Schoonmaken van keuken, koelkast, badkamer, toilet, prullenbakken, wasmanden, kasten, alle oppervlaktes (tafels, bladen ed), nachtkastjes en tuinmeubelen na elke gast.
Extra goed schoonmaken van deurknoppen, keukengreepjes, kranen, zeeppompjes, lichtschakelaars, wc-spoelknop, afstandsbedieningen, greepjes van apparaten/machines etc.

We hebben geen ontvangstruimte, maar we gaan met onze gasten rechtstreeks naar hun kamer met eigen ingang of vakantiewoning, dus onze gasten staan nooit in een ontvangstruimte bij elkaar en kruizen elkaar ook niet in een gang oid.
Ons schone beddengoed en gebruikt beddengoed wordt op twee verschillende plaatsen bewaard en komt dus niet met elkaar in aanraking. We schudden de gebruikte lakens en slopen niet uit en leggen deze niet op de grond, wanneer we ze van de bedden halen, maar rollen alles per bed in het onderlaken.

Er is in elke keuken en badkamer zeep in een pompje aanwezig en in alle leefruimtes standaard een doos met wegwerp tissues. In elk toilet is een voorraad toilet papier en in elke keuken een keukenrol. In elke keuken zijn vanzelfsprekend ook alle benodigde schoonmaakmiddelen aanwezig, inclusief desinfecterend schoonmaakmiddel en desinfecterende spray, dus je hoeft niets van thuis mee te nemen (met name geen bleekwater ivm onze septictank. Merci!).

RESERVEREN OF VRAGEN OVER BESCHIKBAARHEID?

Wat we nu sinds COVID-19 nog extra doen


We geven geen hand bij aankomst.
We maken niet alleen goed schoon, nu met een schoonmaakmiddel dat voor 99,9% alle bacteriën doodt, maar we desinfecteren tevens alle plekken waar veel handen aan zitten.
Wanneer we gasten zien arriveren wassen we onze handen met zeep of antibacteriële gel en doen een masker op tijdens het ontvangst en respecteren de afstand van 1,5m vanzelfsprekend.
Al onze prullenbakken zijn met een voetpedaal.
Er zijn plaids voor alle banken en fauteuils die we na elke gast wassen.
Er zijn speciaal voor de ligstoelen buiten speciale beschermingen/kleden die we na elke gast wassen.
We hebben hoezen voor de keukenstoelen die we na elke gast wassen of stomen of na een week niet gebruikt te zijn omwisselen.

Voordat we naar een kamer of vakantiewoning toegaan om schoon te maken wassen we eerst onze handen met zeep of gel. Ook wanneer we klaar zijn wassen we weer onze handen en letten er op dat we tijdens het schoonmaken niet met onze handen aan ons gezicht zitten.
We serveren geen ontbijt meer in een openbare ruimte, maar in de (huis)kamer of op het terras van elke vakantiewoning/B&B kamer. Voor gebruik worden de dienbladen gedesinfecteerd.
Indien gewenst geven we geen faktuur bij vertrek, maar sturen we deze per email.

We gebruiken chloor voor ons zwemwater en maken regelmatig het water en de trapleuningen schoon en er zijn antibacteriële gel en desinfecterende schoonmaakdoekjes bij het zwembad aanwezig. Wij stellen maximaal  8 personen in ons zwembad, dat is 1 persoon per 4m2. Dit is strenger dan de huidige franse norm.

De broodbestellingen gaan niet meer via briefjes, maar via Whatsapp of SMS 00 33 6 66 17 67 36 (Hemko).
We wassen onze handen vanzelfsprekend voor we naar de bakker gaan en in overleg met onze gasten leggen we de broodbestelling op tafel buiten of bij de deur, maar we gebruiken onze broodmandjes niet dit jaar.

We maken hulpmiddelen schoon die na gebruik niet in de vaatwasser gewassen worden zoals scharen, kurkentrekkers en blikopeners. Dit geldt ook voor de bezemsteel en stoffer en blik.
Borden, bestek ed voor het ontbijt wassen we op het een heet programma van onze vaatwasser (en niet een besparend programma).

We hebben waar mogelijk individuele porties bij het ontbijt (boter, suiker). Met de eigen gemaakte jam is dit helaas moeilijker.
We bereiden en serveren ons ontbijt met een masker op.
We maken onze B&B kamers tussen door niet schoon (bed opmaken, prullenbakken legen ed) op advies van de franse overheid.

Tijdelijke veranderingen in onze kamers/vakantiewoningen/studio

Er zijn een aantal dingen die we in onze vakantiewoningen, studio en B&B kamer hadden staan voor het comfort van onze gasten, maar die we ivm de richtlijnen/aanbevelingen helaas tijdelijk hebben weggehaald. We hebben alles als hieronder vermeld waar mogelijk schoongemaakt/gedesinfecteerd en in onze opslag staan. Op verzoek is alles echter beschikbaar voor onze gasten. Aarzel niet om het ons te vragen:
– Olie, azijn, peper, zout en andere kruiden
– Shampoo en doucheschuim
– Tijdschriften
– Kussens op de banken en fauteuils
– Extra kussens om te slapen
– Sprei voor het bed
– Muntsnoepjes in snoeppot
– Kinderspeelgoed en kinderboekjes
– Haardrogers
– Spelletjes
– Paraplu’s
– WII
– Pennen
– We hebben een minimaal aantal kledinghangers achter gelaten en meer beschikbaar op verzoek.
– Tafeltennis batjes
– Jeu de boules ballen (plastic en ijzeren)
Wij hebben tevens moeilijk te reinigen decoratie weggehaald.
Onze informatiemap is voortaan digitaal. Je vindt alle nodige informatie op onze website en op een speciale interactieve pagina. We zijn natuurlijk ook altijd per telefoon bereikbaar voor vragen
Hemko 00 33 6 66 17 67 36 en Martine 00 33 6 99 48 23 52 (en je kunt natuurlijk of bij ons aankloppen tussen 8 uur-22 uur).

Aanvullende aanpassingen op eigen initiatief

We hebben een stoomreiniger aangeschaft.
We hebben onze nautische sleutelhangers van hout en kurk vervangen door stenen die we aan zee vonden, omdat deze ook leuk zijn en makkelijk te desinfecteren zijn.
In onze B&B kamers zijn nu kartonnen bekers in plasticzakjes in de badkamer. In onze vakantiewoningen verpakken we de bekers in de badkamer, zodat nieuwe gasten weten dat deze ongebruikt zijn na het schoonmaken op een hete stand in de vaatwasser.
We hebben geen ligstoelen meer bij het zwembad, maar hebben deze verspreid over de diverse accommodaties.

Contactloos verblijf is ook mogelijk

We willen, voor wie dat liever heeft, een contactloos verblijf voorstellen, waarbij we alles klaar maken met de sleutel in de deur. We hebben daarna verder alleen via de telefoon contact, ook al wonen we naast elkaar. Neem voor meer informatie of bij vragen gerust contact met ons op.

Ter overweging voor aankomst

Gewoonlijk verzorgen we beddengoed en handdoeken voor onze gasten maar voor aankomst zullen we even contact hebben voor het geval er de voorkeur aan wordt gegeven om eigen beddengoed, dekbedden en kussens mee te nemen.
We maken onze afstandsbedieningen schoon met een desinfecterend reinigingsmiddel, maar het is niet eenvoudig om in alle hoeken en gaatjes te komen. Op verzoek kunnen we na het schoonmaken ook plasticfolie om de afstandsbediening doen.

Vriendelijk verzoek aan onze gasten

We doen bovenstaande met alle plezier voor onze gasten, in de hoop dat zij een prettige vakantie bij ons zullen hebben en zich verzekerd voelen dat het schoon bij ons is. Er is vanzelfsprekend wel meer voor ons te doen tijdens een wisseling van vakantiegangers. We zouden al onze gasten daarom van harte willen bedanken voor hun begrip en medewerking door de aanbevolen aankomsttijd rond 16 uur of later te respecteren. Bij een wat eerdere aankomst is het wellicht een idee om dan alvast boodschappen te doen bij de supermarkt in het dorp en even te kijken bij de Passage du Gois. Zodra een locatie klaar is sturen we overigens altijd even een smsje en ons doel is om voor 16 uur klaar te zijn.

We danken onze gasten namens de afvalverwerkingsmedewerkers voor de maskers, wegwerphandschoenen en reinigingsdoekjes in de grijze vuilniszakken en niet in de gele zakken voor het recyclings afval (plastic, verpakkingen etc).
Wij hebben onze boeken niet weggehaald uit onze boekenkasten, maar zouden willen vragen aan onze gasten om gelezen boeken apart te leggen, zodat wij deze mee kunnen nemen en enige weken later weer aan de boekenkast kunnen toevoegen.
We hopen dat wanneer onze gasten vroeg vertrekken ze alvast de deuren en ramen openzetten om door te luchten. Onze hartelijke dank daarvoor.

We vermoeden dat elk gezin het waarschijnlijk het prettigste zal vinden om niet met anderen in het zwembad te zijn. We hopen dat dit middels onderling overleg bewerkstelligd kan worden met wat wederzijds begrip/samenwerking.
Het spreekt zeer waarschijnlijk voor zich daar het inmiddels vast al een gewoonte is, maar we gaan er van uit dat handen regelmatig gewassen worden, er in de ellebogen geniest en gehoest wordt, afstand wordt gehouden, geen handen worden geschud en er wegwerpzakdoekjes gebruikt worden….Onze hartelijke dank daarvoor!
We gaan er vanuit dat iedereen zijn eigen maskers mee heeft, maar wij hebben een kleine voorraad wegwerpmaskers voor “depannage”.

Verschillen tussen Nederland en Frankrijk

Voor maskers geldt in Frankrijk de “ABCD-regel” als geheugensteuntje om te onthouden wanneer er maskers moeten worden gedragen. “A: wanneer je in gevaar bent, B: wanneer je in een drukke omgeving bent, C: in gesloten ruimtes en D: wanneer de afstand houden onmogelijk is zoals in het openbaar vervoer. Je kunt dus zonder masker lekker fietsen, wandelen, naar het strand etc. In winkels en andere openbare ruimtes zijn mondkapjes wordt verplicht en zelfs in sommige gemeentes is het op last van de burgemeester verplicht om in een masker te dragen op boulevards, markten of drukke winkelstraten.
De officiële “afstand” van elkaar is in Frankrijk 1 meter, maar wij houden anderhalve meter aan.

Eindelijk vakantie!!

De eerste zeer intensieve periode na het uitbreken van het COVID-19 virus is gelukkig achter de rug, maar we zijn helaas nog niet terug naar “normaal”. Een vakantie in Frankrijk zal zeker iedereen goed doen wanneer het weer kan en geeft weer nieuwe leuke vakantie herinneringen. Fijne vakantie/bonnes vacances!

Ontdek hieronder andere pagina’s van onze website

VAKANTIEHUIZEN

We verhuren een leuk vakantiehuis (4 personen) met 2 slaapkamers en een ruim vakantiehuis voor (4 a 6 personen) met 4 slaapkamers. Verder is er ook een mooie studio (2 – 3 personen) van 42m2. Ontdek onze vakantiehuizen hier.

OMGEVING

De gunstige ligging van ons departement la Vendée ten opzichte van Nederland betekent dat u binnen een dag met de auto bij ons kunt zijn. Lees hier verder over de Vendée.

KAMERS MET ONTBIJT

In onze Chambres d’hôtes (B&B) is er de mogelijkheid voor een leuke vakantie in onze familiekamer of één van de twee andere kamers met zicht op ons erf. Alle drie kamers zijn op de begane grond en hebben een privé ingang. Lees hier verder.

r.

Contact Au Passage du Gois
Stuur via WhatsApp