+33 (0)2 51 49 02 17 info@aupassagedugois.fr

BEAUVOIR-SUR-MER (5 MINUTEN)

 Beauvoir-sur-Mer

Wij wonen op circa 4 km van ons dorp Beauvoir-sur-Mer. Onze gasten zijn altijd blij dat ze niet ver hoeven te rijden om boodschappen te doen en vrijwel alles is er te krijgen. Er zijn twee grote supermarkten (non-stop geopend en ook op zondag ochtend), drie bakkers, een slager/traiteur, twee apotheken, een tabak- en tijdschriften winkel, twee bouwmarkten en een klein tuincentrum. Naar franse traditie gaan de meeste winkels tussen de middag wel dicht voor de lunch.

RESERVEREN OF VRAGEN OVER BESCHIKBAARHEID?

Fotoalbum Beauvoir-Sur-Mer; klik op de foto’s voor grotere en alle foto’s

Au Passage du Gois

Centrum Beauvoir-Sur-Mer

De rode knop links zijn wij, rechts is het centrum van Beauvoir-Sur-Mer op maar 4 kilometer.

Restaurants en cafés in Beauvoir-Sur-Mer

Er zijn twee cafés met een terras in het dorp en ook bij de Passage du Gois en in de haven port du Bec. Er is een grote verscheidenheid aan restaurants in Beauvoir-sur-Mer, dus iedereen vindt er wel iets van zijn gading. In het hoogseizoen zijn de meeste restaurants alle dagen ’s middags en ’s avonds open. We hebben een overzicht klaarliggen van alle restaurants met een beschrijving, openingstijden etc. We kunnen voor aankomst voor u reserveren of tijdens uw verblijf.

RESERVEREN OF VRAGEN OVER BESCHIKBAARHEID?

Bezienswaardigheden in Beauvoir-Sur-Mer

Er zijn natuurlijk ook een aantal bezienswaardigheden in ons dorp. Om te beginnen natuurlijk de Passage du Gois en de haven Port du Bec, maar er is meer. Er zijn bijvoorbeeld een tiental zoutpannen aan twee toegangswegen naar het dorp, de kerk Saint-Philibert uit XIe eeuw, die gebouwd is op de fundamenten van de kerk die door de Noormannen met de grond gelijk gemaakt werd, de markthallen gebouwd in dezelfde stijl en dezelfde tijd als de Eiffeltoren. Ook zijn er in het dorp jeu de boules banen en een park met wat speeltoestellen voor kinderen.

Beauvoir-sur-Mer is ondanks dat het aan de kust ligt niet een typisch “toeristisch” dorp, omdat er relatief gezien weinig tweede huizen zijn, waardoor het dorp het hele jaar door levendig is. Alleen de markt op donderdagochtend is in de zomer wel wat groter dan in de winter. Wij wonen er met veel plezier.

Ontdek hieronder onze regio met zijn vele mogelijkheden

DE VENDÉE

De gunstige ligging van ons departement la Vendée ten opzichte van Nederland betekent dat u binnen een dag met de auto bij ons kunt zijn. Lees hier verder over de Vendée.

PASSAGE DU GOIS

We wonen op 800 meter van de Passage du Gois. Een doorgaande weg naar het eiland Noirmoutier, die droogvalt bij laag water. Ontdek hier alles over de magische Passage du Gois.

NOIRMOUTIER

Ontdek het veelzijdige eiland Noirmoutier op 5 kilometer met laag water en anders altijd bereikbaar via een brug. Lees hier verder

STRANDEN

We hebben een overzicht gemaakt van de mooiste stranden in onze regio. Lees hier verder

WANDELEN

De Vendée is een geweldig departement om te wandelen. Vanuit ons huis in Beauvoir-sur-Mer  en bij ons in de omgeving hebben wij diverse routes uitgezet. Ontdek hier de wandelmogelijkheden in onze regio.

NATUUR

In de Vendée is ongeveer 2.500 hectare natuur opengesteld om er in te wandelen en om er in te fietsen. Door de bossen, langs de rivieren en moerassen en natuurlijk langs de kust. Ontdek hier de mooie natuur van onze regio.

NANTES

De gezellige en werkelijk prachtige historische stad Nantes is een uur rijden bij ons vandaan. Ontdek alles over Nantes hier.

FIETSEN AAN DE FRANSE KUST

Ons departement de Vendée is redelijk vlak, dus ideaal om te fietsen. Ontdek de vele fietsmogelijkheden hier.

Contact Au Passage du Gois
Stuur via WhatsApp