+33 (0)2 51 49 02 17 info@aupassagedugois.fr

NIEUWSBRIEVEN VAN AU PASSAGE DU GOIS

Nieuwsbrief 1. Huis te koop – januari 2005

Vorig jaar aan het einde van de zomer hebben we ons huis in Amsterdam te koop gezet. We wisten toen al dat de woningmarkt voor ons soort huizen, een appartement op de begane grond in stadsdeel Centrum, niet heel erg turbulent is. Klik hier op de PDF te openen met de volledige nieuwsbrief.

Nieuwsbrief 2. Onverwacht naar de Provence – april 2005

Er zijn hele leuke verrassende ontwikkelingen in onze Frankrijk-plannen. We hebben onverwacht de kans gekregen om de komende zomerperiode in Orange (Provence) gasten te ontvangen in de chambres d’hôtes van een bevriend Nederlands stel. Martine kent Wim en Marijke via het tijdschrift Maison en France. Klik hier om de PDF te openen met de volledige nieuwsbrief.

Nieuwsbrief 3. De Praktijk en de voorlopige conclusie – mei 2005

Voordat we de eerste gasten ontvingen hadden we visioenen gehad van slaapkamers die achtergelaten zouden worden alsof er een bom ontploft was, arrogante gasten die ons de hele dag rotklusjes zouden geven, toiletten vol met “remsporen”, nachtelijke orgies in het zwembad die we tot een halt zouden moeten roepen en zo voort. Niets van dit alles. Klik hier om de PDF te openen met de volledige nieuwsbrief.

Nieuwsbrief 4: Ons leven in de Zuid-Franse hitte – juli 2005

Franse les van de lokale bakker, prachtige eerste beoordelingen op internet, gemiste kansen, Overig nieuws met betrekking tot het leven in Villa de l’Arc en de komende 4 weken. Klik hier om de PDF te openen met de volledige nieuwsbrief.

Nieuwsbrief 5: Geen natte voeten – september 2005

Zeer interessante stillevens in de toiletten, Sainte-Marie-sur-Mer is onze nieuwe bestemming voor 2006, stortvloed aan mailtjes, leuke berichtjes en reserveringen, Op maximale capaciteit in het najaar. Klik hier om de PDF te openen met de volledige nieuwsbrief.

RESERVEREN OF VRAGEN OVER BESCHIKBAARHEID?

Nieuwsbrief 6: Einde van het begin – november 2005

Onze tijd in Orange zit er op. Het afgelopen seizoen is geweldig leuk en leerzaam geweest. We hebben met heel veel plezier gasten ontvangen en genoten elke keer weer om een table d’hôte te organiseren. Ons doel om te kijken of we het runnen van een chambres d’hôtes inderdaad echt leuk vinden en of we het kunnen hebben we bereikt. Nog leuker dan we al gedacht hadden. Klik hier om de PDF te openen met de volledige nieuwsbrief.

Nieuwsbrief 7: Het echte werk is begonnen – november 2005

Het starten van een Bed and Breakfast in de Vendee, Frankrijk

Sinds 2 november zijn we in de Atlantische Loirestreek. We hebben onze tijd daar goed benut. Wel 25 potentiële huizen bezocht en heel wat kilometers gereden. We zijn verrast door de enorme keuze die er is om een leuk huis te vinden, waar we 5 mooie ruime slaapkamers in kunnen maken, met elk een eigen badkamer. We hebben ook meteen wat entertainment, want in tegenstelling tot Nederland laten de eigenaren zelf het huis zien.. Klik hier om de PDF te openen met de volledige nieuwsbrief.

Nieuwsbrief 8: We leven in een Impasse – januari 2006

Wij zijn het eerste weekend in januari weer terug gegaan naar Frankrijk na een geweldige maand in Nederland. Héél erg leuk om iedereen weer te zien en te spreken. We zijn weer helemaal bij. Vlak voor vertrek ook nog een leuk aanbod van vrienden in Parijs; we mogen tot we “ons” huis gekocht hebben logeren in hun vakantiehuis aan de kust . Klik hier om de PDF te openen met de volledige nieuwsbrief.

Nieuwsbrief 9: Wordt nog steeds vervolgd – februari 2006

Eenmaal weer terug in de Vendée zijn we met een aannemer door het huis geweest, dat we op het oog hadden. Zijn bevindingen vielen ons mee. Onze daarop volgende bevindingen op het gemeentehuis vielen ons tegen. Om een lang verhaal kort te houden; elke keer als we iets uitzochten kwam er weer iets raars naar boven  Klik hier om de PDF te openen met de volledige nieuwsbrief.

Nieuwsbrief 10: Onze zoektocht is ten einde – april 2006

We hebben er wel even over gedaan om iets leuks te vinden. We bekeken prachtige oude huizen voor relatief weinig geld. Meestal waren deze huizen in erbarmelijke staat, maar verrassend genoeg soms zelfs heel goed onderhouden. Bij deze laatste huizen was de prijs zo laag, omdat er in de weide omgeving werkelijk helemaal niets te zien of te doen was. We bezochten ter vergelijking ook hele nieuwe woningen Klik hier om de PDF te openen met de volledige nieuwsbrief.

RESERVEREN OF VRAGEN OVER BESCHIKBAARHEID?

Nieuwsbrief 11: De eerste gasten zijn geweest – juli 2006

We zijn nu 5 weken verder, sinds we de sleutel hebben gekregen van ons franse huis in Beauvoir-sur-Mer aan de Vendee Kust. We zijn inmiddels ook 178 vuilniszakken verder, evenals 225 kg sierpleister op de muren en meer dan 12.000 mozaïek tegels in de badkamer. Wie graag naar het TV-programma’s als “Het Roer om” kijkt had de afgelopen weken vast met veel plezier bij ons rondgelopen, want er is genoeg te beleven geweest….Klik hier om de PDF te openen met de volledige nieuwsbrief.

Nieuwsbrief 12: Ik vertrek in de Vendée – september 2006

We kregen héél véél leuke reacties op onze foto’s na de eerste weken in Beauvoir-sur-Mer. Bij deze weer een nieuwe up-date; onze eerste Bed en Breakfast kamer is klaar, er vonden geheel in “Het Roer om”-stijl de nodige rampen plaats. Gelukkig kregen we ook heel veel hulp van onze familie en gasten. ….Klik hier om de PDF te openen met de volledige nieuwsbrief.

Nieuwsbrief 13: Wat een mooi jaar was 2006 – december 2006

We kijken terug op een geweldig leuk jaar in Frankrijk. We hebben heel wat kilometers gereden om een leuk huis te vinden. Letterlijk hebben we bloed zweet en tranen vergoten om onze vakantiewoning en kamers op tijd in orde te hebben voor onze gasten. Maar het was het waard. . ….Klik hier om de PDF te openen met de volledige nieuwsbrief.

Nieuwsbrief 14: Er is al hard gewerkt – januari 2007

We hopen dat je het nieuwe jaar goed begonnen bent. Sinds we van onze kerstvakantie in Nederland terug zijn hebben we samen met onze buurman Stéphane heel erg hard gewerkt. Hierbij wat foto’s van de eerste resultaten en ons leven in januari 2007. . ….Klik hier om de PDF te openen met de volledige nieuwsbrief.

Nieuwsbrief 15: Er is een zwembad en 2 nieuwe kamers – maart 2007

Er is de afgelopen tijd weer heel veel gebeurt bij ons in Frankrijk. Er zijn bijna weer twee nieuwe locaties klaar en we hebben eindelijk ons eigen zwembad. Familie en vrienden die de afgelopen tijd langs kwamen zeiden dat we al zo´n lekker bruin kleurtje hadden. Dat was zelfs nog voordat we ons eigen strand hadden aangelegd. . ….Klik hier om de PDF te openen met de volledige nieuwsbrief.

RESERVEREN OF VRAGEN OVER BESCHIKBAARHEID?

Nieuwsbrief 16: Het seizoen van 2007 is begonnen – mei 2007

Onze klustijd zit er op, na maanden keihard werken. Met plezier sturen we je foto’s van het eindresultaat, evenals wat foto’s van ons laatste nieuws en het begin van ons nieuwe seizoen..Klik hier om de PDF te openen met de volledige nieuwsbrief.

Nieuwsbrief 17: De zomer aan de Franse kust – zomer 2007

Bij deze weer een kleine update van ons leven aan de franse Vendéekust. We zijn bruinverbrand en weer helemaal uitgerust van al het klussen in het voorjaar. We zijn met vlag en wimpel door een bijzonder strenge keuring van een franse organisatie gekomen, dus al het harde werken was niet voor niets..Klik hier om de PDF te openen met de volledige nieuwsbrief.

Nieuwsbrief 18: De Indian summer aan de Franse kust – oktober 2007

Het is alweer een paar weken herfst, maar we hebben er gelukkig nog niet zo heel veel van gemerkt. Gisteren nog 21C en heerlijk zonnig. Ook het weer voor de komende dagen is goed. We zijn een beetje aan het nazomeren, doen wat kleine klusjes, trekken er op uit en maken plannen voor de verbouwingen deze winter. Hierbij weer wat foto’s om je op de hoogte te houden van ons leven aan de Vendée-kust…Klik hier om de PDF te openen met de volledige nieuwsbrief.

Nieuwsbrief 19: de Kerst van Hemko & Martine in Frankrijk – december 2007

Het gaat prima met ons. We hebben zin in de aankomende feestdagen. Jij hopelijk ook. Ondanks dat het echte seizoen voorbij is druppelen er nog steeds gasten binnen. We zijn ook al weer druk bezig met volgend jaar. Onze laatste verbouwingen staan gepland vanaf januari, we hebben nieuwe fiets- en wandeltochten uitgezet en een leuke dagtocht in de omgeving met onze gasten. Hieronder weer onze belevenissen van de laatste tijd en onze nieuwtjes…Klik hier om de PDF te openen met de volledige nieuwsbrief.

Nieuwsbrief 20: de hooischuur krijgt een opknapbeurt en het waait – maart 2008

Een berichtje uit Frankrijk. We sturen elk kwartaal onze familie en vrienden een e-mail met foto’s over ons leven in Frankrijk. We wonen nu bijna 2 jaar in Beauvoir-sur-Mer. Vorige winter hebben we alle kamers klaargemaakt en deze winter onze hooischuur.

Veel leesplezier en tot gauw, we hopen dat jullie al zin hebben in de vakantie….Klik hier om de PDF te openen met de volledige nieuwsbrief.

RESERVEREN OF VRAGEN OVER BESCHIKBAARHEID?

Nieuwsbrief 21: de zomerkeuken is in gebruik en we zitten vol – juli 2008

Ons zomerseizoen is in volle gang. Voor 11 weken zijn we ons huis met vier slaapkamers uit, om het te verhuren aan gasten met kinderen. Wij slapen nu tijdelijk in onze B&B kamer Le Sable en zijn overdag in onze zomerkeuken. Tot ons plezier zitten we van juni tot eind september helemaal volgeboekt. We hebben het al behoorlijk warm gehad. Op dit moment 32 graden in de schaduw in de tuin. Het mooie weer begon al vroeg dit jaar…..Klik hier om de PDF te openen met de volledige nieuwsbrief.

Nieuwsbrief 22: het is voorbij die mooie zomer – november 2008

Wij hebben ons weer prima vermaakt deze zomer. Hieronder een klein overzicht van onze belevenissen deze zomer in de Vendee. We hebben nu al meer dan 100 boekingen gehad en er lijkt nog geen einde aan te komen. Wellicht, omdat we een heel zonnige herfst hebben. Ook voor volgend jaar komen er al veel aanvragen binnen. De voorjaarsvakantie volgend jaar is zelfs al helemaal volgeboekt…Klik hier om de PDF te openen met de volledige nieuwsbrief.

Nieuwsbrief 23: zoutbergen en verjaardagen – juli 2009

Voor het eerst dit jaar weer een nieuwsbrief over ons franse leven aan de Vendéekust. We hebben al tijden overwegend heerlijk weer. Maanden lang liggen er dagelijks bergen zout in de zoutpannen aan onze weg. We genieten van de zomer. We trekken er veel op uit; met z’n tweeën of samen met vrienden uit de buurt; naar verjaarsfeestjes en concerten. Natuurlijk vissen we ook bijna elke week kokkels met onze gasten op de Gois. Echter, het jaar begon wat stormachtig….Klik hier om de PDF te openen met de volledige nieuwsbrief.

Nieuwsbrief 24: Voor (2006) en na (2009) – november 2009

Twee weken geleden hebben we op een mooie zonnige dag foto’s gemaakt van al onze locaties en de tuin. Het leek ons leuk om deze foto’s eens te vergelijken met de foto’s van juni 2006, toen we ons huis kochten. Bij deze hieronder het resultaat. Steeds een foto voor en na……Klik hier om de PDF te openen met de volledige nieuwsbrief.

Nieuwsbrief 25: grote storm in de Vendée – februari 2010

Ja; inderdaad we hebben de nacht van zaterdag op zondag een hele zware storm gehad en nee wij hebben gelukkig geen schade. Echter, er zat wel een gat in de dijk achter ons huis en in de haven is een echtpaar verdronken in hun camper. In het zuiden van de Vendee is het nog veel erger. Zeker 51 mensen overleden en nog steeds vermisten. Zo vlak aan de kust hebben we elke winter wel een paar keer flinke storm. Alles in de tuin wat kan wegwaaien doen we in de herfst dan ook binnen. Ook vlak voor het weekend hadden we ‘s nachts een storm met 110 km/uur. De dakpannen klapperden weer flink..Klik hier om de PDF te openen met de volledige nieuwsbrief.

RESERVEREN OF VRAGEN OVER BESCHIKBAARHEID?

Nieuwsbrief 26: Nieuwe luiken en gebroken dijken – mei 2010

Het leven heeft zijn gewone gang weer genomen, sinds onze berichten over de storm eind februari dit jaar. We zijn inmiddels beiden weer lekker bruin in ons gezicht. We hebben al prachtig weer gehad. Tot ons plezier boekten heel veel franse gasten bij ons dit voorjaar. We zijn ook druk aan het klussen geweest. Hierbij weer een klein overzicht van ons leven dit voorjaar..Klik hier om de PDF te openen met de volledige nieuwsbrief.

Nieuwsbrief 27: Stakingen, pensioenen – oktober 2010

We zijn de franse stakingen goed doorgekomen, al was er in ons dorp minstens een week geen benzine te krijgen. Nu is het herfstvakantie hier en dan wordt er vanzelfsprekend niet gestaakt…… De pensioenen houden de gemoederen hier wel erg bezig. Dat het elders in Europa anders is, daar heeft men geen boodschap aan. De buren om ons heen, die een zeemanspensioen hebben, kunnen stoppen na 37 dienstjaren (begin 50 dus)…… .Klik hier om de PDF te openen met de volledige nieuwsbrief.

Nieuwsbrief 28: De winnaar is bekend – februari 2011

De winnaar is bekend!

Op 12 juni 2011 wonen we al weer 5 jaar in de Vendee. Om dit te vieren meldden we in onze kerstgroet een verloting van een gratis vakantie onder onze de gasten. Het werd bij de trekking zelfs nog even spannend. In totaal hebben we 89 kerstgroeten ontvangen (57 uit Nederland, 25 uit Frankrijk en 7 uit België). Onze dank aan alle deelnemers. Leuk zo veel reacties! We hebben alle kerstgroeten genummerd en vervolgens weer 89 oesterschelpen genummerd. De schelpen hebben we begraven in ons strandje in de tuin. Kokkelvissende buurman Stephane heeft vervolgens met zijn gereedschap gegraven in het zand. Hij haalde meer dan een schelp omhoog, maar uiteindelijk werd het nummer 12…….. .Klik hier om de PDF te openen met de volledige nieuwsbrief.

Nieuwsbrief 29: Tour de France 2011 – juni 2011

Langzaam maar zeker zwelt de storm aan, die de komst van de Tour de France te weeg brengt. Allereerst zagen wij racefietsen ter decoratie op de rotondes in het dorp verschijnen. Vervolgens werd het gemeentehuis volgeplakt met stickers en hingen er vlaggen in het dorp in de vorm van t-shirts. De dranghekken zijn inmiddels bij ons neergezet. We zijn benieuwd wat er nu weer komt…….. .Klik hier om de PDF te openen met de volledige nieuwsbrief.

Nieuwsbrief 30: Nieuwe website en plannen 2012 – december 2011

Met veel plezier kijken we terug op 2011 en hopen dat dit ook voor jou geldt. We sturen bij deze foto’s en onze belevenissen van de afgelopen 6 maanden. Onder andere verslag van de Tour de France, die op 800 meter van ons huis startte en onze plannen voor 2012. Ook informatie over onze nieuwe website en andere internet activiteiten. …….. .Klik hier om de PDF te openen met de volledige nieuwsbrief.

RESERVEREN OF VRAGEN OVER BESCHIKBAARHEID?

Nieuwsbrief 31: Het jaar is voorbij gevlogen – september 2012

De tijd vliegt. Het is inmiddels al weer september. We hebben ons dit jaar niet verveeld. Er is ondertussen al weer zo veel bij ons veranderd en gebeurt dat we het tijd vonden voor een nieuwsbrief.…….. .Klik hier om de PDF te openen met de volledige nieuwsbrief.

Nieuwsbrief 32: Feestje in Nederland en storm in Frankrijk – december 2012

Geen walvissen hier, maar wel bedrijvigheid op zee momenteel. Vandaag is het de hoogste springvloed voor de Kerstdagen (coef. 104 om 11.24uur). Er is stress in ons buurtje, want het stormt behoorlijk (105km/uur) en er moeten oesters van zee gehaald worden. Stephane heeft diverse oesterboeren beloofd palourdes (venusschelpen) te leveren voor de feestdagen. Door de kou van de afgelopen dagen heeft hij nog lang niet genoeg gevangen, want dan graven deze schelpen zich dieper in het zand en nu kon hij dus vandaag de zee niet op… .Klik hier om de PDF te openen met de volledige nieuwsbrief.

Nieuwsbrief 33: Veel fransen gasten en de voorjaarsklussen – maart 2013

Geen walvissen hier, maar wel bedrijvigheid op zee momenteel. Vandaag is het de hoogste springvloed voor de Kerstdagen (coef. 104 om 11.24uur). Er is stress in ons buurtje, want het stormt behoorlijk (105km/uur) en er moeten oesters van zee gehaald worden. Stephane heeft diverse oesterboeren beloofd palourdes (venusschelpen) te leveren voor de feestdagen. Door de kou van de afgelopen dagen heeft hij nog lang niet genoeg gevangen, want dan graven deze schelpen zich dieper in het zand en nu kon hij dus vandaag de zee niet op… .Klik hier om de PDF te openen met de volledige nieuwsbrief.

Nieuwsbrief 34: De mooiste en leukste zomer tot nu toe – oktober 2013

De leukste zomer in Frankrijk tot nu toe vonden wij het; de zomer van 2013. Lekker weer, leuke gasten, veel gezien en gedaan, maar ook omdat nu alle grote klussen geklaard zijn! … .Klik hier om de PDF te openen met de volledige nieuwsbrief.

Nieuwsbrief 35: Prachtig weer, leuke gasten… – oktober 2014

De leukste zomer in Frankrijk tot nu toe vonden wij het; de zomer van 2013, zeiden we in onze vorige nieuwsbrief. Maar hoe moet dat nu voor 2014 dachten we later. Nou gelukkig ook 2014 was een fantastisch jaar met prachtig weer, leuke gasten en natuurlijk veel gezien en gedaan! Hieronder een kleine impressie. … .Klik hier om de PDF te openen met de volledige nieuwsbrief.

Nieuwsbrief 36: Weer een jaar voorbij gevlogen… – december 2017

We hopen dat je met plezier terugkijkt op 2017. Voor ons was het een heel leuk jaar. We hebben voor het eerst sinds 2014 weer een foto nieuwsbrief over gemaakt (zie hieronder en ook onze eerdere blogs en nieuwsbrieven). We hebben ons het hele jaar prima vermaakt met onze gasten. Verder zitten we sinds dit voorjaar in een aantal werkgroepen voor het toerisme in onze regio. Heel leuk om te doen. Ons klussenlijstje voor het voorjaar ligt klaar. We kijken alweer uit naar 2018. Hopelijk jij ook. Lees hier verder…..

Nieuwsbrief 37: Het was een heel leuk 2018

Gelukkig nieuw jaar!! We hopen dat je met plezier terugkijkt op 2018 en goed begonnen bent in 2019. Voor ons was het afgelopen jaar een heel leuk jaar. Mooi weer natuurlijk, leuke dingen gedaan, Tour de France startte opnieuw bij ons, we hebben het een en ander veranderd en we zitten al weer vol met plannen voor 2019. Kortom; we zijn als altijd niet te stoppen. Hieronder een korte samenvatting van het afgelopen jaar met veel foto’s dit keer. Lees hier verder…..

Nieuwsbrief 38: Een terugblik op 2019

We hopen dat je met veel plezier terugkijkt op 2019. Wij hadden allemaal dit jaar geweldig mooi weer natuurlijk. Wij ontmoetten leuke mensen, we deden bijzondere dingen, we hebben het een en ander veranderd bij ons en we zitten al weer vol met plannen voor 2020. Kortom; we zijn als altijd niet te stoppen. Klik hier voor een fotosamenvatting van ons afgelopen jaar.

Nieuwsbrief 39: Een terugblik op 2020

Voor we nog maar een letter geschreven hadden voor onze nieuwsbrief met een foto-overzicht van 2020, hebben we eerst onze nieuwsbrief van 2019 maar weer eens gelezen om niet in herhaling te vallen voor onze trouwe lezers. Maar eigenlijk hadden we dat natuurlijk niet hoeven doen, want 2020 leek in maar weinig opzichten op 2019. Dat geldt voor ons, maar vast ook voor iedereen die dit leest. Over de reden waarom hoeven we het niet te hebben, die is algemeen bekend. We hopen dat jij (en jouw familie) het jaar goed doorgekomen bent. Wat kan er veel gebeuren in 12 maanden….Gelukkig hebben we genoeg leuke dingen te melden, dus lees hier zorgeloos gerust even door.

Nieuwsbrief 40: 2021 thema “de eerste keer”.

We hopen dat je het jaar goed doorgekomen bent. Wat kan er veel gebeuren in 12 maanden dachten we vorig jaar, maar hetzelfde geldt helaas ook voor 2021, maar over de reden gaan we het hier niet hebben. Gelukkig hebben we genoeg leuke dingen te melden, dus lees gerust zorgeloos even door. We hebben namelijk een bovengemiddeld lang en ook heel leuk zomerseizoen gehad. Iedereen wil er natuurlijk graag even tussen uit. Het thema van onze nieuwsbrief van dit jaar is “de eerste keer”. Lees hier verder….

Bananen oogst in Frankrijk

Nieuwsbrief 41: 2022 thema “de eerste keer” voor de tweede keer”.

Onze beste wensen voor jou! Lukt het met de goede voornemens? Bij ons stond op het lijstje het versturen van ons jaaroverzicht van 2022, dus dat is bij deze gelukt. Hieronder nemen we je even mee naar Frankrijk en lopen ons jaar 2022 met je door. We hopen voor je dat 2022 een leuk jaar was, ondanks de rare toestand in de wereld en alle problemen die daar weer uit volgen in ons dagelijks leven. We voelen ons in deze gekke tijden bevoorrecht met de mooie plek waar we wonen en die we graag delen met onze gasten.. Lees hier verder….

Rommelmarkten-in-Frankrijk

Nieuwsbrief 42: 2023

We wensen je wat verlaat nog een “Gelukkig Nieuwjaar”! Onze beste wensen voor een heel mooi 2024 en in goede gezondheid! We hopen dat het goed met je gaat.
Zoals elk jaar een berichtje uit Frankrijk met onze nieuwtjes, een overzicht van ons achttiende zomerseizoen en onze plannen voor dit jaar. Verwacht geen reflecties over Ajax of de toestand in de wereld. We hebben het uitsluitend over leuke dingen in onze Franse bubbel. We voelen ons in deze gekke tijden bevoorrecht met de mooie plek waar we wonen en die we graag met onze gasten delen… Lees hier verder….

Hout voor klussen Frankrijk 2023

Blog 2012 – heden

Heeft u met veel plezier onze nieuwsbrieven gelezen, klik dan hier om ook onze blogs te lezen. Deze starten in 2012 en worden constant geupdate.

RESERVEREN OF VRAGEN OVER BESCHIKBAARHEID?

Contact Au Passage du Gois
Stuur via WhatsApp