+33 (0)2 51 49 02 17 info@aupassagedugois.fr

NATUUR IN FRANKRIJK AAN DE ATLANTISCHE KUST

Natuur aan de atlantische kust

In de Vendée is ongeveer 2.500 hectare natuur opengesteld om er in te wandelen en om er in te fietsen. Door de bossen, langs de rivieren en moerassen en natuurlijk langs de kust. Tussen het noordelijke punt van het eiland Noirmoutier en de kust van de baai van Aiguillon, treft u langs de kust planten en dieren aan van allerlei pluimage. Dit varieert van mediterrane planten tot de meest uiteenlopende vogels. Door het zachte klimaat overwinteren heel veel vogels in onze regio. Lees meer hierover in ons overzicht op de vogelpagina. Door het grote getijdenverschil, zijn er bij laag water heel veel bijzondere beesten te zien op het strand. Hierbij moet u denken aan grote rode zeesterren en verschillende soorten krabben.

RESERVEREN OF VRAGEN OVER BESCHIKBAARHEID?

Fotoalbum:  (klik op de foto’s voor grotere en alle foto’s)

Vele dieren aan de franse kust

De grote moerasgebieden tussen de zee en het vaste land, zijn heel rijk en afwisselend qua natuur. In en rond de rivieren in deze gebieden leven onder andere otters, beverratten, rivierkreeften en kwikstaartjes. In het zuiden van de Vendée kunt u prachtige boottochten maken door een gebied dat het groene Venetië wordt genoemd. Dit is een ideale manier om de natuur van de Vendée te ontdekken. En andere mogelijkheid is de “promenade en yole” in een traditionele boot in het dorp le Perrier langs het kanaal van le Perrier.

Alle informatie ligt voor u klaar

We hebben van de vele bezienswaardige locaties in de natuur boeken en omschrijvingen klaarliggen, dus wanneer u bij ons bent aangekomen, bladert u dan rustig door onze informatie.  Lees ook meer over de fietsmogelijkheden en de wandeltochten in de Vendée op onze site

RESERVEREN OF VRAGEN OVER BESCHIKBAARHEID?

Ontdek hieronder onze regio met zijn vele mogelijkheden

DE VENDÉE

De gunstige ligging van ons departement la Vendée ten opzichte van Nederland betekent dat u binnen een dag met de auto bij ons kunt zijn. Lees hier verder over de Vendée.

FIETSEN AAN DE FRANSE KUST

Ons departement de Vendée is redelijk vlak, dus ideaal om te fietsen. Ontdek de vele fietsmogelijkheden hier.

NOIRMOUTIER

Ontdek het veelzijdige eiland Noirmoutier op 5 kilometer met laag water en anders altijd bereikbaar via een brug. Lees hier verder

STRANDEN

We hebben een overzicht gemaakt van de mooiste stranden in onze regio. Lees hier verder

WANDELEN

De Vendée is een geweldig departement om te wandelen. Vanuit ons huis in Beauvoir-sur-Mer  en bij ons in de omgeving hebben wij diverse routes uitgezet. Ontdek hier de wandelmogelijkheden in onze regio.

PASSAGE DU GOIS

We wonen op 800 meter van de Passage du Gois. Een doorgaande weg naar het eiland Noirmoutier, die droogvalt bij laag water. Ontdek hier alles over de magische Passage du Gois.

NANTES

De gezellige en werkelijk prachtige historische stad Nantes is een uur rijden bij ons vandaan. Ontdek alles over Nantes hier.

ST JEAN DE MONTS

De grote veelzijdige badplaats St-Jean-de-Monts met uitgestrekte zandstranden ligt op maar 15 kilometer. Lees hier verder wat er allemaal te beleven valt.

Contact Au Passage du Gois
Stuur via WhatsApp