+33 (0)2 51 49 02 17 info@aupassagedugois.fr

HET EILAND NOIRMOUTIER (5 KM)

Noirmoutier

Het prachtige veelzijdige eiland île de Noirmoutier ligt voor de kust bij Beauvoir-sur-Mer, aan de andere kant van de Passage du Gois. Via deze 4km lange weg kun je echter alleen met eb naar het eiland. In 1971 is er een brug aangelegd bij Fromentine, zodat het ook mogelijk werd om met hoog water het eiland Noirmoutier met de auto te bereiken. Er wordt geen tol geheven voor deze brug. Het eiland is zeer gelieft bij onze gasten vanwege de mooie stranden en omdat het is een ideale plek is om te fietsen en te wandelen. Het eiland is namelijk vlak en er zijn heel veel fietspaden uitgezet. Wellicht heb je het eiland onbewust al eens gezien want het figureert regelmatig in films en boeken.

RESERVEREN OF VRAGEN OVER BESCHIKBAARHEID?

Fotoalbum: (klik op de foto’s voor grotere en alle foto’s)

De geschiedenis van Noirmoutier

Het eiland Noirmoutier heeft een rijke geschiedenis van oorlogen en bewoners. In de 9e eeuw hebben de Vikingen en Normandiërs het eiland geprobeerd te veroveren. De Engelsen hebben het eiland drie keer veroverd in de 14e eeuw. De Spanjaarden zijn in de 16e eeuw een tijd heer en meester geweest op het eiland. In de 17e eeuw heeft zelfs de Nederlandse Admiraal Tromp het eiland veroverd. Vanaf de 14e eeuw, groeide het eiland Noirmoutier uit tot een smokkelaars paradijs. In de 17e eeuw leefde het eiland bijna volledig van het smokkelen van tabak vanuit de hele wereld. Denk aan Virginia, Maryland, Martinique etc.

Wat te ontdekken op het eiland Noirmoutier

Noirmoutier leeft tegenwoordig vooral van het toerisme. Er zijn leuke attracties voor kinderen o.a. een vlindertuin en een wildwaterpark. Er wordt nog steeds zout gewonnen uit de meer dan 100 eeuwen oude zoutpannen op het eiland. Ook de haven in l’Herbaudiere is een bezoek waard. Het Strand Plage des Dames wordt elk jaar weer verkozen tot mooiste strand van ons departement, maar er zijn nog veel meer stranden die een bezoek waard zijn. Vooral de stranden bij Barbartre zijn zelfs in de zomer heel rustig. De witte eenvoudige huizen op het eiland zijn vrijwel allemaal gelijkvloers en hebben blauwe luiken. De bijnaam van Noirmoutier is dan ook “klein Griekenland”. De hoofdstad heet verwarrend genoeg “Noirmoutier-en-île”. Er is door de VVV een leuke wandeltocht uitgezet door het stadje, maar je kunt ook op eigen initiatief bijvoorbeeld vanaf het kasteel langs de haven en de dijk tot aan het strand lopen. In het vroege voorjaar is het hele eiland geel van de mimosa en geurt dan heerlijk. Door de warme golfstroom in het zeewater is het op het eiland door het hele jaar heen gemiddeld 1 a 2 graden warmer dan op het continent.

RESERVEREN OF VRAGEN OVER BESCHIKBAARHEID?

Onze favoriete plekjes op Noirmoutier

We gaan zelf ook vaak naar het eiland Noirmoutier, want het is zeker een bezoek waard gedurende het hele jaar. Onze favorieten zijn het wandelen door de bossen en over de pier bij Plage des Dames of in het vogelgebied Sebastopol polder bij de Passage du Gois, garnalen vissen in augustus en september bij de mosselpalen bij Barbatre en eten bij het 2-sterren restaurant La Marine in l’Herbaudiere of een van de leuke restaurantjes en barretjes in Noirmoutier-en-ile of l’Herbaudiere. Klik hier om de wandelingen te bekijken.wandelroutes noirmoutier 1 en wandelroutes Noirmoutier 2

Ontdek hieronder onze regio met zijn vele mogelijkheden

DE VENDÉE

De gunstige ligging van ons departement la Vendée ten opzichte van Nederland betekent dat u binnen een dag met de auto bij ons kunt zijn. Lees hier verder over de Vendée.

FIETSEN AAN DE FRANSE KUST

Ons departement de Vendée is redelijk vlak, dus ideaal om te fietsen. Ontdek de vele fietsmogelijkheden hier.

PASSAGE DU GOIS

We wonen op 800 meter van de Passage du Gois. Een doorgaande weg naar het eiland Noirmoutier, die droogvalt bij laag water. Ontdek hier alles over de magische Passage du Gois.

STRANDEN

We hebben een overzicht gemaakt van de mooiste stranden in onze regio. Lees hier verder

WANDELEN

De Vendée is een geweldig departement om te wandelen. Vanuit ons huis in Beauvoir-sur-Mer  en bij ons in de omgeving hebben wij diverse routes uitgezet. Ontdek hier de wandelmogelijkheden in onze regio.

NATUUR

In de Vendée is ongeveer 2.500 hectare natuur opengesteld om er in te wandelen en om er in te fietsen. Door de bossen, langs de rivieren en moerassen en natuurlijk langs de kust. Ontdek hier de mooie natuur van onze regio.

NANTES

De gezellige en werkelijk prachtige historische stad Nantes is een uur rijden bij ons vandaan. Ontdek alles over Nantes hier.

ST JEAN DE MONTS

De grote veelzijdige badplaats St-Jean-de-Monts met uitgestrekte zandstranden ligt op maar 15 kilometer. Lees hier verder wat er allemaal te beleven valt.

Contact Au Passage du Gois
Stuur via WhatsApp