+33 (0)2 51 49 02 17 info@aupassagedugois.fr

PASSAGE DU GOIS

Passage du Gois

De Passage du Gois is een unieke locatie in Frankrijk, zelfs wereldwijd, en daarom een nationaal monument. De aanvraag voor erkenning als UNESCO erfgoed loopt in de laatste fase. Deze geasfalteerde weg verbindt het eiland Noirmoutier en het vaste land bij Beauvoir-sur-Mer met elkaar. De 4.150 meter lange Passage is alleen toegankelijk met eb. Ca. 1½ uur voor het laagste waterpunt en 1½ uur erna. Op andere tijdstippen is het niet mogelijk om de Passage du Gois te gebruiken, daar deze weg dan onder water staat. Er staat een webcam op het restaurant bij de  Passage du Gois, waar je dit gebeuren twee keer per dag live kunt zien.

RESERVEREN OF VRAGEN OVER BESCHIKBAARHEID?

Fotoalbum: (klik op de foto’s voor grotere en alle foto’s)

De historie van de Passage du Gois

De huidige oversteek werd voor het eerst gebruikt in de 18e eeuw. Toen gingen kustbewoners nog te voet over de zandbanken naar het eiland Noirmoutier. Veel later is de verharde weg aangelegd. Er vonden in de loop van de tijd ongelukken plaats, omdat mensen de snelheid van het opkomende water onderschatten. Dit is de reden waarom er reddingspalen langs de weg zijn gebouwd. Wie dus wordt verrast door het snel stijgende water of autopech krijgt kan in deze palen klimmen. De laatste versteviging van de Passage du Gois heeft in 1924 plaatsgevonden.

Webcam Passage du Gois

Hieronder de webcam van de Passage du Gois, die je via een Youtube kanaal kunt bekijken. Klik op de afspeelknop en je bent live op de Passage du Gois.

Zelf je eten bij elkaar zoeken

De Passage du Gois heeft  een grote aantrekkingskracht op schelpenzoekers. We hebben het hier over fransen, dus het gaat hen om eetbare schelpen. U zult bij laag water fransen op het wad zien lopen met een hark en een mandje met hun hoofd naar de grond op zoek naar o.a. kokkels, alikruiken en venusschelpen, om er daarna tijdens de lunch met een heerlijk glas witte wijn van te kunnen genieten. Aan de horizon zijn 800 hectaren oestervelden te zien. Op de Passage du Gois zijn twee afritten gemaakt voor de tractoren van de oesterboeren, om naar hun velden te kunnen gaan, maar deze afritten zijn ook goed te gebruiken voor personenauto’s om te parkeren op het zand.

RESERVEREN OF VRAGEN OVER BESCHIKBAARHEID?

Les Foulées du Gois

Sinds juni 1987 vindt één keer per jaar aan het begin van de zomer “Les Foulées du Gois“ plaats. Dit is een hardloopwedstrijd tegen het opkomende water. Aan dit spektakel doen meer dan duizend renners mee, waarbij tegen de gewoonte in de professionals als laatste starten, wanneer het water al weer over de Passage du Gois heen begint te komen en zij tot hun enkels in het water staan.  Les amies du Gois www.lesfouleesdugois.com

Ontdek hieronder onze regio met zijn vele mogelijkheden

DE VENDÉE

De gunstige ligging van ons departement la Vendée ten opzichte van Nederland betekent dat u binnen een dag met de auto bij ons kunt zijn. Lees hier verder over de Vendée.

FIETSEN AAN DE FRANSE KUST

Ons departement de Vendée is redelijk vlak, dus ideaal om te fietsen. Ontdek de vele fietsmogelijkheden hier.

NOIRMOUTIER

Ontdek het veelzijdige eiland Noirmoutier op 5 kilometer met laag water en anders altijd bereikbaar via een brug. Lees hier verder

STRANDEN

We hebben een overzicht gemaakt van de mooiste stranden in onze regio. Lees hier verder

WANDELEN

De Vendée is een geweldig departement om te wandelen. Vanuit ons huis in Beauvoir-sur-Mer  en bij ons in de omgeving hebben wij diverse routes uitgezet. Ontdek hier de wandelmogelijkheden in onze regio.

NATUUR

In de Vendée is ongeveer 2.500 hectare natuur opengesteld om er in te wandelen en om er in te fietsen. Door de bossen, langs de rivieren en moerassen en natuurlijk langs de kust. Ontdek hier de mooie natuur van onze regio.

NANTES

De gezellige en werkelijk prachtige historische stad Nantes is een uur rijden bij ons vandaan. Ontdek alles over Nantes hier.

ST JEAN DE MONTS

De grote veelzijdige badplaats St-Jean-de-Monts met uitgestrekte zandstranden ligt op maar 15 kilometer. Lees hier verder wat er allemaal te beleven valt.

Contact Au Passage du Gois
Stuur via WhatsApp