+33 (0)2 51 49 02 17 info@aupassagedugois.fr

VEEL GESTELDE VRAGEN VAKANTIEHUIZEN FRANKRIJK

Veel gestelde vragen

Kunnen we het water uit de kraan drinken? Ja, geen probleem. Er zit een hele lichte chloorsmaak aan, dus eventueel kunt u koffie en thee zetten met water uit plastic flessen (6 flessen water kosten ca 0,90 eurocent).

Wanneer is de Passage du Gois open? Twee keer per dag 1 ½  uur voor en na eb kunt u altijd over de Passage rijden. Er is geen slagboom. Wanneer er een hoog coëfficiënt is (meer dan 80; zie de tabel) dan kunt u bij mooi weer twee uur voor en na eb over de Passage. De Passage du Gois is in totaal 4,2 km lang. Nooit erover gaan wanneer er water op de weg is. Niet dicht bij het eiland parkeren (slijk!), maar halverwege, waar er speciale afritten zijn gemaakt.

Waar moeten de vuilniszakken heen? Op de parkeerplaats staan vuilnisbakken voor de gele zakken en voor het restafval (zie info op vuilnisbakdeksels). Elke maandag worden de vuilniszakken opgehaald door de gemeente Beauvoir. In onze gemeente kent men geen groene bak en dus gaat al het groene afval bij het restafval. Wij hebben een compostbak in de groentetuin. Plastic, verpakking, karton en blik gaat in de gele zak (zie info op de koelkast). Papier (geen kartonnen verpakking ec) kan in het plastic bak met het blauwe deksel. Mocht de papierbak vol zijn, dan hebben wij in de zomerkeuken een grote bak waar in geleegd kan worden.

Waar doe ik de lege glazen flessen? Op de algemene parkeerplaats staan zwarte bakken. Eens per maand brengen wij deze naar de glasbakken in het dorp.

Is er statiegeld in Frankrijk? Er is geen statiegeld voor lege plastic flessen. Deze worden in de gele zakken verzameld en eens per 14 dagen opgehaald. Het beste kunt u de dop van de fles halen. Vervolgens de fles in elkaar duwen en daarna de dop er weer op draaien. Zo is er veel minder volume. De gele zakken liggen bij de overige vuilniszakken onder het aanrecht. Onze chambre d’hote gasten kunnen lege flessen bij de vuilnisbak  in de kamer zetten. We nemen deze dan mee met de dagelijkse schoonmaakronde.

Waar laat ik kranten en papier? Kranten en papier (geen karton) kunnen in de witte plastic bakken met blauw deksel. Mocht de papierbak vol zijn dan hebben wij in de zomerkeuken een grote bak waar in geleegd kan worden. Onze chambre d’hote gasten kunnen kranten en papier bij de vuilnisbak in de kamer leggen. We nemen dit dan mee met de dagelijkse schoonmaakronde.

Hoe werkt het met de septic tank? In de septic tank wordt al het water van de keuken, de badkamer en het toilet verzameld. De vaste delen bezinken en het water komt uiteindelijk via een buizensysteem in het grondwater. Er mag daarom nooit chloor/bleekwater gebruikt worden. Svp ook geen etensresten door het toilet spoelen, want dit verstopt de buizen. Geen vochtig toiletpapier gebruiken of babybillendoekjes in het toilet gooien, want deze doekjes verteren niet en verstoppen de buizen. Bij voorbaat dank voor uw medewerking.

Waar is het dichtstbijzijnde strand? Via Beauvoir-sur-Mer is het strand van Fromentine het dichtste bij. Wanneer de Passage du Gois open is, is het dichtstbijzijnde strand Barbatre op het eiland Noirmoutier. Zelf vinden we Plage des Dames op Noirmoutier het leukst (helaas moeilijk parkeren in juli en augustus). Met kleine kinderen adviseren we Barre-de-Monts, Notre-Dame-de-Monts  of St. Jean-de-Monts. De zee loopt er namelijk heel langzaam af.

Welke restaurants bevelen jullie aan? Zie ook onze pagina met restaurant informatie.

Wanneer zijn de markten in de buurt? Wij bevelen de markten in Noirmoutier-en-Ile en Pornic op zondag aan evenal Challans op dinsdag. In ons dorp is het markt op donderdag ochtend.
Heeft u nog andere vragen? Aarzel niet en laat het ons weten via email of telefoon 00 33 2 51 49 02 17 of mobiel Hemko 00 33 6 66 17 67 36 of mobiel Martine 00 33 6 99 48 23 52

Partner pagina Au Passage du Gois https://aupassagedugois.nl/partner-pagina-au-passage-du-gois/

Alternatieven voor Au Passage du Gois https://aupassagedugois.nl/alternatieven-voor-au-passage-du-gois/

Contact Au Passage du Gois
Stuur via WhatsApp