+33 (0)2 51 49 02 17 info@aupassagedugois.fr

OMGEVING - VENDÉE EN DE ATLANTISCHE KUST

De Vendée en de atlantische kust

 

Onze vakantiehuisjes en B&B kamers liggen heel erg gunstig om optimaal te kunnen genieten van onze regio. Er bevinden zich binnen een straal van 40 kilometer zoveel mogelijkheden voor een heerlijke vakantie, dat het bijna niet allemaal op te noemen is, maar we gaan toch een poging wagen.

Voor de strandliefhebbers, heeft onze departement de Vendée, meer strand (120km) dan België. Ook zijn de stranden heel gevarieerd. Er zijn heerlijk rustige stranden (op 12km), die zelfs in het hoogseizoen nog rustig zijn, maar ook zijn er gezellige, drukke badplaatsen, zoals St Jean de Monts op 18 km. Natuurlijk zijn er ook diverse naturisten stranden. We hebben alles over de gevarieerde stranden in onze regio uitgelegd op onze stranden pagina.

RESERVEREN OF VRAGEN OVER BESCHIKBAARHEID?

STRANDEN

We hebben een overzicht gemaakt van de mooiste stranden in onze regio. Lees hier verder

NOIRMOUTIER

Ontdek het veelzijdige eiland Noirmoutier op 5 kilometer met laag water en anders altijd bereikbaar via een brug. Lees hier verder

PORNIC

Het leuke havenstadje Pornic in Bretonse stijl op 30 kilometer. Lees hier verder

INTERACTIEVE KAART

Alles wat we bespreken op onze omgeving pagina staat ook op onze interactieve kaart. Hierop vind je alles wat er bij ons in de buurt te doen en te zien is. Ontdek hier hoe de kaart werkt.

De Vendée

De gunstige ligging van ons departement la Vendée ten opzichte van Nederland betekent dat u binnen een dag met de auto bij ons kunt zijn. De afstand vanaf Utrecht is iets meer dan 900 kilometer. Na de Franse Rivièra heeft de Vendée de meeste zonuren van Frankrijk. De drankjes op de terrasjes zijn echter veel goedkoper in de Vendée!

Hieronder een korte video over ons departement La Vendée

 

Vele havenplaatjes

Er zijn tal van historische havenplaatsjes op korte afstand. Onze favoriet is de haven Pornic op 30km, met een haven die droog valt met laag water. Er is ook een oud douanepad, waar je heerlijk langs de zee kunt wandelen en er zijn natuurlijk ook gezellige terrasjes in de haven.

Ons departement is vlak en heeft veel wandelpaden en echte fietspaden separaat van de autowegen, vooral aan de kust. Voor kinderen zijn er spectaculaire wildwater-pretparken, dierentuinen en aquaria. Zie ook onze pagina Vakantie met kinderen. Op sportief gebied zijn er veel gevarieerde keuzes, zoals diverse surfmogelijkheden (windsurfen, kitesurfen en strand surfen), golfen op de banen langs de zee (20 en 30 km), wandelen, fietsen en paardrijden.

 

RESERVEREN OF VRAGEN OVER BESCHIKBAARHEID?

ILE D'YEU

Ontdek het ongerepte eiland Ile d’Yeu (het favoriete eiland van de Belgische Koning) op een half uur varen. Ontdek hier Ile d’Yeu.

PASSAGE DU GOIS

We wonen op 800 meter van de Passage du Gois. Een doorgaande weg naar het eiland Noirmoutier, die droogvalt bij laag water. Ontdek hier alles over de magische Passage du Gois.

ST JEAN DE MONTS

De grote veelzijdige badplaats St-Jean-de-Monts met uitgestrekte zandstranden ligt op maar 15 kilometer. Lees hier verder wat er allemaal te beleven valt.

NANTES

De gezellige en werkelijk prachtige historische stad Nantes is een uur rijden bij ons vandaan. Ontdek alles over Nantes hier.

Twee prachtige eilanden op korte afstand

 

De twee eilanden Noirmoutier en Ile d’Yeu bevinden zich op korte afstand. Het eiland Noirmoutier is bij laag water met de auto bereikbaar binnen 5 km. Hoe dat werkt leggen we uit op de pagina van de Passage du Gois. Het eiland Noirmoutier heeft prachtige stranden, cultuur en veel rustige natuurgebieden. Er wordt nog ouderwets zout gewonnen op het eiland en er is een bedrijvige visserscultuur (o.a. oesters, mosselen etc.). Het eiland Ile d’Yeu is na Corsica het verst van de kust liggend eiland van Frankrijk. Met zijn rotsige kusten en prachtige zandstranden en een heel gezellig haventje, is het zeker een dagtrip waard. Het eiland is ideaal voor fietsers en wandelaars. De Belgische koning komt er elk jaar op vakantie. De boottocht duurt ongeveer een ½ uur.

 

RESERVEREN OF VRAGEN OVER BESCHIKBAARHEID?

PUY DU FOU

Een bezienswaardigheid om vooral niet te missen is het historische attractiepark Puy du Fou; een fantastische reis door 2000 jaar franse geschiedenis. Ontdek het spectaculaire Puy du Fou hier.

FIETSEN AAN DE FRANSE KUST

Ons departement de Vendée is redelijk vlak, dus ideaal om te fietsen. Ontdek de vele fietsmogelijkheden hier.

WANDELEN

De Vendée is een geweldig departement om te wandelen. Vanuit ons huis in Beauvoir-sur-Mer  en bij ons in de omgeving hebben wij diverse routes uitgezet. Ontdek hier de wandelmogelijkheden in onze regio

NATUUR

We blijven ons verbazen over en we genieten volop van de veelzijdige natuur om ons heen. Ontdek met ons mee.

Een stukje geschiedenis

De Vendée heeft een rijke historie, waarvan nog heel veel bewaard gebleven is. De sporen zijn vooral terug te vinden in het groene heuvelachtige binnenland; de Bocage. Er zijn diverse musea, historische monumenten, kastelen en abdijen te bezoeken. Wij hebben uitgebreide informatie hierover klaarliggen. Een bezienswaardigheid om vooral niet te missen is het historische attractiepark Puy du Fou; een fantastische reis door 2000 jaar franse geschiedenis. Net als de kust kent ook de Bocage een grote variëteit aan wandel en fietsmogelijkheden langs de diverse meren en rivieren, evenals de wijngebieden in het zuiden van de Vendée. Een echte aanrader is de mooie stad Nantes (60km). Voor shopaholics is dit een echt walhalla met o.a. een enorm winkel-centrum en heerlijke stadswijken met veel leuke boetiekjes. Ook qua cultuur is Nantes zeker aan te bevelen. In de zomer worden bijvoorbeeld uit de hele wereld kunstenaars uitgenodigd om buitenkust te exposeren door de hele stad.

TABLE D'HOTE

Kom in de zomer in onze zomerkeuken gezellig een avond mee-eten met onze Table d’hôtes. Ontdek meer over deze avonden hier.

RESTAURANTS

Er zijn veel leuke, goede en gezellige restaurantjes bij ons in de buurt. Ontdek onze favoriete plekjes hier.

MARKTEN

Natuurlijk kun je bij ons ook veel gezellige lokale markten ontdekken. Shop hier verder.

BEAUVOIR-SUR-MER

Wij wonen op circa 4 km van ons dorp Beauvoir-sur-Mer. Onze gasten zijn altijd blij dat ze niet ver hoeven te rijden om boodschappen te doen en vrijwel alles is er te krijgen. Lees hier verder

Eten en drinken

De Vendée heeft een aantal culinaire specialiteiten, die in heel Frankrijk bekend zijn, zoals de Vendée ham, een speciaal soort witte bonen en eend. De brioche Vendéen (zoet brood) is wellicht ook bij Nederlanders niet onbekend. Er zijn enkele honderden oesterkwekers voor de kust, dus overal kom je stalletjes met zeevruchten tegen. Bij de Passage du Gois kunt u tijdens eb zelf langs de oesterkwekerijen lopen om het eens van dichtbij te bekijken. Wij hebben op verzoek rubberlaarzen beschikbaar en doen van mei-september ook elke week gratis een leuke aan de zee gerelateerde activiteit met onze gasten. We wonen 4 km van ons dorp Beauvoir-sur-Mer en langs de weg naar ons dorp toe liggen 6 zoutpannen. Het zout van het eiland Noirmoutier is heel bekend in Frankrijk, maar het smaakt vanzelfsprekend niet anders dan het zout uit ons dorp. Zowel aan de kust als in het binnenland treft u druiventeelt aan voor de AOC Fiefs Vendéen. Probeer zelf eens een glaasje op een terrasje in de zon. Deze zeer toegankelijke rode, witte en rosé wijn drinken we ook tijdens onze table d’hôte maaltijden. We hebben de aan te bevelen restaurants in de regio in kaart gebracht en onderverdeeld naar soort restaurant, prijsklasse, afstand en entourage. Dit overzicht geven wij onze gasten bij aankomst, om zo door de bomen het bos te kunnen onderscheiden, want alleen al ons dorp Beauvoir-sur-Mer heeft bijvoorbeeld in de zomer 8 restaurants, waarvan 2 op loopafstand bij de Passage du Gois. Ook op het eiland Noirmoutier en in de badplaatsen St-Jean-de-Monts en Pornic zijn er veel restaurants. Wij hebben tevens een overzicht samengesteld met de markten, brocantes en rommelmarkten in de zomer. We hebben heel veel informatie voor onze gasten klaarliggen en lichten deze bij aankomst graag toe. Mochten er echter al vragen zijn over onze omgeving of ons departement de Vendée, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Contact Au Passage du Gois
Stuur via WhatsApp