+33 (0)2 51 49 02 17 info@aupassagedugois.fr

MOOISTE STRANDEN AAN DE ATLANTISCHE KUST

Mooiste stranden aan Atlantische kust

Wij wonen op 800 meter van de Atlantische oceaan aan de baai van Bourgneuf. Deze baai lijkt in veel opzichten op de Waddenzee. Met eb trekt de zee enorm terug en komen fransen om in het slijk kokkels en alikruiken te vissen of om met een hengel te vissen in het deel  van de baai waar er water blijft staan. Er zijn dus geen zandstranden waar je op een handdoek in de zon kunt  liggen. We hebben echter een enorme hoeveelheid prachtige en zeer gevarieerde zandstranden bij ons in de Vendée in een straal van maximaal 25 km. Er zijn grote brede stranden met boulevard en winkelpassages tot stranden ver weg van iedereen, waar je in alle rust kunt verblijven, zelfs in juli en augustus. Wanneer de Passage du Gois open is, verminderd de afstand naar de stranden op het eiland Noirmoutier aanzienlijk

RESERVEREN OF VRAGEN OVER BESCHIKBAARHEID?

Overzicht van stranden bij ons in de buurt

We kunnen tips geven waar je veel mooie schelpen kunt vinden, of waar juist veel krabben en dergelijke te zien zijn. Er zijn stranden waar de zee meteen diep is en waar je dus goed kunt zwemmen, ook wanneer het eb is. Andere stranden lopen juist heel langzaam af, zodat kleine kinderen heerlijk in het water kunnen spelen. Hieronder een overzicht van de stranden bij ons in de buurt. De foto’s zijn zoveel mogelijk allemaal op dezelfde dag gemaakt in een tijdsbestek van een uur met een hoge vloed, met eb zijn de stranden dus aanzienlijk groter. Voor bijna alle stranden geldt dat het parkeren gratis is.

Strand Plage des Dames Noirmoutier (20 km bij laag water)

Het strand van Plage du Dames op het eiland Noirmoutier is absoluut ons favoriete strand. Er is een mooie houten pier waar op gevist wordt, houten strandhuisjes langs de bosrand, een aantal gezellige restaurantjes. Je kunt er ook heerlijk wandelen door het bos langs de waterkant. Wij zijn niet de enige liefhebbers, het wordt elk jaar weer verkozen tot het mooiste strand van ons departement, dus in het hoogseizoen is het er wat moeilijker parkeren. Je kunt eind juli en begin augustus het beste tussen 12 en 15 uur naar dit strand gaan, omdat de fransen dan naar huis zijn om te lunchen.

Fotoalbum (klik op de foto’s voor een vergroting of om alle foto’s te zien)

Strand Fromentine/Barre de Monts (13 km)

Het strand van Fromentine is het dichtstbijzijnde zandstrand, op ongeveer 10 kilometer. Het ligt gezellig tegen het dorpje aan, zodat je lekker een ijsje etc. kunt halen. Er liggen twee oorlogsboten uit WOII in het water, die met eb  deels naar boven komen. De boot naar het eiland Yeu vaart af naast het strand. Door de vaargeul is er wel veel stroming, dus niet echt geschikt voor kleinere kinderen om er te zwemmen. Je kunt langs de vloedlijn een leuk stuk wandelen parallel met de boulevard, langs de zeilschool, langs de bosrand tot aan de brug naar het eiland Noirmoutier. Wij doen dit rondje zelfs graag in de winter.

Het strand van Barre de Monts is een van de rustigere stranden van de Vendée. Vraag ons om instructies om er te komen (het ligt aan de andere kant van de brug bij Fromentine op 10 km afstand van ons huis). Er zijn geen faciliteiten aanwezig. Op dit strand zit een een zeil- en surfschool en wordt ook veel gekitesurft. Heel spectaculair om te zien. Met eb kun  je heel ver de zee in lopen.

RESERVEREN OF VRAGEN OVER BESCHIKBAARHEID?

Fotoalbum (klik op de foto’s voor een vergroting of om alle foto’s te zien)

Overige stranden op maximaal 20 kilometer

Het strand van La Gueriniere (13 kilometer bij laag water) ligt op het eiland Noirmoutier. Een knus en gezellig strand aan de Atlantische kust van het eiland. Niet zo druk, maar wel een klein strandtentje en een kleine kinderclub. Geen strandwachten op dit strand.

Het strand van Barbatre (7 kilometer bij laag water), het eerste stand vanaf de brug op het eiland Noirmoutier, is ook favoriet bij onze gasten. Het is er zelfs in het hoogseizoen relatief rustig, want er is geen entertainment voor de kinderen en alleen een simpel toilet. Er is een zeilschool actief en er staan deels mosselpalen in het water. Het is een leuk gezicht wanneer deze met eb boven water komen. In augustus en september kun je er garnalenvissen.

Het strand van Notre-Dame-de-Monts (op 19 kilometer) is een van de populairdere stranden van onze gasten. Alles is bij de hand, zoals een kids club, toiletten, douches etc, maar het is er nog steeds klein en gezellig. Het kan in het hoogseizoen met hoog water wel wat druk zijn. Op dit strand is een strandwacht. Onze favoriete strandtent staat op dit strand. Het is een houten gebouw dat elk voorjaar weer wordt opgezet en in de herfst weer afgebroken. Je kunt er heerlijk cocktails drinken en hun menukaart is gevarieerd en het eten goed en niet duur. ’s Avonds is er in de zomer vaak muziek.

RESERVEREN OF VRAGEN OVER BESCHIKBAARHEID?

Fotoalbum (klik op de foto’s voor een vergroting of om alle foto’s te zien)

Ontdek hieronder onze regio met zijn vele mogelijkheden

DE VENDÉE

De gunstige ligging van ons departement la Vendée ten opzichte van Nederland betekent dat u binnen een dag met de auto bij ons kunt zijn. Lees hier verder over de Vendée.

FIETSEN AAN DE FRANSE KUST

Ons departement de Vendée is redelijk vlak, dus ideaal om te fietsen. Ontdek de vele fietsmogelijkheden hier.

NOIRMOUTIER

Ontdek het veelzijdige eiland Noirmoutier op 5 kilometer met laag water en anders altijd bereikbaar via een brug. Lees hier verder

PASSAGE DU GOIS

We wonen op 800 meter van de Passage du Gois. Een doorgaande weg naar het eiland Noirmoutier, die droogvalt bij laag water. Ontdek hier alles over de magische Passage du Gois.

WANDELEN

De Vendée is een geweldig departement om te wandelen. Vanuit ons huis in Beauvoir-sur-Mer  en bij ons in de omgeving hebben wij diverse routes uitgezet. Ontdek hier de wandelmogelijkheden in onze regio.

NATUUR

In de Vendée is ongeveer 2.500 hectare natuur opengesteld om er in te wandelen en om er in te fietsen. Door de bossen, langs de rivieren en moerassen en natuurlijk langs de kust. Ontdek hier de mooie natuur van onze regio.

NANTES

De gezellige en werkelijk prachtige historische stad Nantes is een uur rijden bij ons vandaan. Ontdek alles over Nantes hier.

ST JEAN DE MONTS

De grote veelzijdige badplaats St-Jean-de-Monts met uitgestrekte zandstranden ligt op maar 15 kilometer. Lees hier verder wat er allemaal te beleven valt.

Contact Au Passage du Gois
Stuur via WhatsApp