+33 (0)2 51 49 02 17 info@aupassagedugois.fr

NANTES (60 KM)

Nantes

Wij gaan altijd erg graag naar de stad Nantes. Het is ca. drie kwartier a een uur rijden naar het centrum. We hebben een wandelroute klaarliggen door de binnenstad van Nantes langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Het centrum van Nantes is heel compact; het is prima in een dag te doen om de hoogtepunten van de stad te zien.

RESERVEREN OF VRAGEN OVER BESCHIKBAARHEID?

Fotoalbum; (klik op de foto’s voor grotere en alle foto’s)

Mooiste Café van Nantes

Wij vinden zelf een kopje koffie bij la Cigale altijd erg leuk om onze stadstocht te beginnen. La Cigale is een bar restaurant uit 1895 nog geheel in Art Nouveau stijl en sinds 1964 een Monument historique. De dichtbij gelegen winkelpassage La Pommeraye stamt uit dezelfde periode.

Naar keuze zijn er, als in elke stad, diverse musea en kerken te bezoeken. We vinden zelf de kathedraal Saint Pierre indrukwekkend. We lopen ook altijd een rondje over het binnenplein van het indrukwekkende kasteel van Nantes (15e eeuw). Het is sinds een paar jaar weer open, na vijf jaar restauratie. Er is een gratis toegankelijke wandelroute gemaakt langs alle gebouwen, die een indruk geeft van de grandeur van vroeger.

Heerlijk shoppen in Nantes

Nantes is een studentenstad. Een deel van de binnenstad bestaat dan ook uit straatjes met kleine gezellige restaurantjes, waar je voor weinig geld heel lekker kunt eten.

Voor wie van winkelen houdt is er ook keuze genoeg. Er is onder andere een Galerie Lafayette, de Bijenkorf van Frankrijk. Wie na een rondje door de hele binnenstad nog niet uitgewinkeld is, kan via de ring van Nantes nog naar het winkelcentrum Atlantis rijden. Als altijd in Frankrijk zit er ook in dit winkelcentrum een hypermarché (een hele grote supermarkt), maar Atlantis is dusdanig groot dat er zelfs een IKEA in ondergebracht is.

.

RESERVEREN OF VRAGEN OVER BESCHIKBAARHEID?

Machines de l’île de Nantes

Op loopafstand van de binnenstad, maar aan de andere kant van de rivier de Loire zijn de “Machines de l’île de Nantes“. In een oude scheepswerf is een werkplaats en tentoonstelling van apparaten geheel in de stijl van de uit Nantes afkomstige Jules Verne. Er is zelfs een 12 meter hoge en 8 meter brede olifant gemaakt, die rond kan lopen (3 km per uur) met maximaal 50 passagiers. Heel bijzonder om te zien. Kortom een dagje Nantes biedt heel leuk en gevarieerd entertainment.

Ontdek hieronder onze regio met zijn vele mogelijkheden

DE VENDÉE

De gunstige ligging van ons departement la Vendée ten opzichte van Nederland betekent dat u binnen een dag met de auto bij ons kunt zijn. Lees hier verder over de Vendée.

FIETSEN AAN DE FRANSE KUST

Ons departement de Vendée is redelijk vlak, dus ideaal om te fietsen. Ontdek de vele fietsmogelijkheden hier.

NOIRMOUTIER

Ontdek het veelzijdige eiland Noirmoutier op 5 kilometer met laag water en anders altijd bereikbaar via een brug. Lees hier verder

STRANDEN

We hebben een overzicht gemaakt van de mooiste stranden in onze regio. Lees hier verder

WANDELEN

De Vendée is een geweldig departement om te wandelen. Vanuit ons huis in Beauvoir-sur-Mer  en bij ons in de omgeving hebben wij diverse routes uitgezet. Ontdek hier de wandelmogelijkheden in onze regio.

NATUUR

In de Vendée is ongeveer 2.500 hectare natuur opengesteld om er in te wandelen en om er in te fietsen. Door de bossen, langs de rivieren en moerassen en natuurlijk langs de kust. Ontdek hier de mooie natuur van onze regio.

PASSAGE DU GOIS

We wonen op 800 meter van de Passage du Gois. Een doorgaande weg naar het eiland Noirmoutier, die droogvalt bij laag water. Ontdek hier alles over de magische Passage du Gois.

ST JEAN DE MONTS

De grote veelzijdige badplaats St-Jean-de-Monts met uitgestrekte zandstranden ligt op maar 15 kilometer. Lees hier verder wat er allemaal te beleven valt.

Contact Au Passage du Gois
Stuur via WhatsApp