+33 (0)2 51 49 02 17 info@aupassagedugois.fr

FIETSEN IN FRANKRIJK LANGS DE KUST

Ideale fietsregio in Frankrijk

De Vendée is een ideale fietsregio in Frankrijk. Met honderden kilometers aangelegde fietspaden en het vlakke landschap, is het een perfecte omgeving voor fietsliefhebbers. Er zijn vanuit ons huis al diverse fietstochten te maken. Ten zuiden van Beauvoir-sur-Mer, in het gebied Pays du Pont d’Yeu, zijn er 150 kilometer fietsroutes aangelegd, waarvan 70km niet toegankelijk is voor auto’s. Er zijn onder andere routes door de bossen bij La Barre de Monts of door het moerasgebied bij Le Perrier. Ook ten noorden van ons zijn leuke fietsroutes langs kleine havens. We hebben al deze routebeschrijvingen voor u klaarliggen.

RESERVEREN OF VRAGEN OVER BESCHIKBAARHEID?

Fotoalbum; klik op de foto’s voor grotere en alle foto’s

Fietsen op de eilanden aan de franse kust

Het eiland l’Ile d’Yeu is ook ideaal om te fietsen. Er zijn waar de boot aankomt verschillende fietsverhuurbedrijven. Vooraf reserveren is helaas niet mogelijk, maar het aanbod is groot. Het eiland l’Ile d’Yeu is 10 bij 4 kilometer, dus op de fiets is het eiland prima binnen één dag te ontdekken. De boten vertrekken ongeveer 10 kilometer bij ons vandaan, vanuit Fromentine. Zorg dat u een vroege boot heen neemt en een late boot terug om voldoende tijd te hebben om het hele eiland te zien.

Moutainbiken aan de franse kust

Voor  enthousiaste mountainbikers zijn er diverse routes door de duinen en bossen uitgezet in St-Jean-de-Monts (18 kilometer bij ons vandaan) en Notre-dame-de-monts (10 kilometer bij ons vandaan).

Voor wie echt eens op een andere manier wil fietsen is er de Velorail (zie www.velorail-vendee.fr ) in Commequiers (25 kilometer bij ons vandaan). Dit zijn 4 persoons fietsen die op een oud treinspoor zijn gezet, en op dezelfde manier worden voortbewogen als een waterfiets. Het spoor is ongeveer 10 kilometer lang. U moet natuurlijk wel heen en terug. In zomer is reserveren gewenst. Dit doen wij natuurlijk graag voor u.

RESERVEREN OF VRAGEN OVER BESCHIKBAARHEID?

Fietsen huren bij ons in de buurt

Wij verhuren zelf geen fietsen, maar wij kunnen zorgen dat er voor u gewone of elektrische fietsen bij ons worden afgeleverd. U kunt ook eenvoudig fietsen huren op diverse plaatsen op het eiland Noirmoutier en in Saint Jean de Monts. We kunnen u hierbij vanzelfsprekend helpen.

Kijk eens op de volgende websites voor meer details over fietsen in de Vendee: www.velo-loisirs.fr

Ontdek hieronder onze regio met zijn vele mogelijkheden

DE VENDÉE

De gunstige ligging van ons departement la Vendée ten opzichte van Nederland betekent dat u binnen een dag met de auto bij ons kunt zijn. Lees hier verder over de Vendée.

PASSAGE DU GOIS

We wonen op 800 meter van de Passage du Gois. Een doorgaande weg naar het eiland Noirmoutier, die droogvalt bij laag water. Ontdek hier alles over de magische Passage du Gois.

NOIRMOUTIER

Ontdek het veelzijdige eiland Noirmoutier op 5 kilometer met laag water en anders altijd bereikbaar via een brug. Lees hier verder

STRANDEN

We hebben een overzicht gemaakt van de mooiste stranden in onze regio. Lees hier verder

WANDELEN

De Vendée is een geweldig departement om te wandelen. Vanuit ons huis in Beauvoir-sur-Mer  en bij ons in de omgeving hebben wij diverse routes uitgezet. Ontdek hier de wandelmogelijkheden in onze regio.

NATUUR

In de Vendée is ongeveer 2.500 hectare natuur opengesteld om er in te wandelen en om er in te fietsen. Door de bossen, langs de rivieren en moerassen en natuurlijk langs de kust. Ontdek hier de mooie natuur van onze regio.

NANTES

De gezellige en werkelijk prachtige historische stad Nantes is een uur rijden bij ons vandaan. Ontdek alles over Nantes hier.

ST JEAN DE MONTS

De grote veelzijdige badplaats St-Jean-de-Monts met uitgestrekte zandstranden ligt op maar 15 kilometer. Lees hier verder wat er allemaal te beleven valt.

Contact Au Passage du Gois
Stuur via WhatsApp