+33 (0)2 51 49 02 17 info@aupassagedugois.fr

MOOISTE EILAND VAN FRANKRIJK ILE D'YEU

Ile d’Yeu

Elk jaar weer gaan wij met veel plezier een dagje naar het eiland  Ile d’Yeu. Het eiland ligt op 20 km voor de kust van Frankrijk en is met een boottocht van 30 minuten te bereiken. De afvaart is 10 km bij ons vandaan. Het eiland is ca 4 x 10 km, dus heel makkelijk in een dag te fietsen. Het is voornamelijk vlak en slechts op een paar plaatsen wat heuvelachtig. Op het eiland Ile d’Yeu rijden relatief weinig auto’s en vrijwel overal zijn fietspaden, dus het is er prima fietsen.

RESERVEREN OF VRAGEN OVER BESCHIKBAARHEID?

Fotoalbum (klik op de foto’s voor grotere en alle foto’s)

Heerlijk fietsen op Ile d’Yeu

Wij fietsen graag langs de hele kustlijn, want deze is erg gevarieerd. Er zijn kreekjes met mooi blauw helder water, wilde rotskusten waar de zee hard tegenaan beukt, er is een kasteelruïne op een enorme rots, een natuurlijke haven en prachtige uitgestrekte witte stranden. Alle drukte en gezelligheid van restaurants en winkeltjes vind je in Port Joinville, de haven waar je binnenvaart, maar de rest van het eiland Ile d’Yeu is verder dun bevolkt. In totaal zijn ca 5.000 eilandbewoners.

Wandelen op het eiland Ile d’yeu

Voor de wandelaars; er loopt op Ile d’Yeu ook een prachtige GR (grand randonnée 80) over het eiland langs de kustlijn. Deze is 27,5 kilometer lang en is in ongeveer 7 uur te lopen. De boten vertrekken afhankelijk van het tij een paar keer per dag heen en terug. Er is vooral in de zomer veel vraag naar de kaartjes, dus altijd van te voren reserveren om teleurstellingen te voorkomen. Het kan via internet (eventueel met onze hulp indien gewenst), onze lokale VVV in Beauvoir-sur-Mer en aan de balie in Fromentine. Ons VVV stuurt ons in de zomer elke week de “last minute” aanbiedingen, dus vraag ons altijd even alvorens zelf kaartjes te kopen, want het scheelt soms 50%. Voor de liefhebbers is er ook een helikopterdienst die in 10 minuten overvliegt. Meer details op https://www.oya-helico.fr/ Zorg dat u een vroege boot heen neemt en een late boot terug, om voldoende tijd te hebben om het hele eiland te zien.

RESERVEREN OF VRAGEN OVER BESCHIKBAARHEID?

Praktische informatie boottocht naar Ile d’Yeu

Het is niet altijd eenvoudig om een parkeerplaats te vinden in Fromentine. Er zijn vanaf ons gezien voor het dorp een aantal bedrijven die parkeerplaatsen aanbieden en die een shuttledienst naar de haven aanbieden.  Ook zij zijn van te voren te reserveren https://paysdesaintjeandemonts.fr/la-barre-de-monts-fromentine/pratique/ou-se-stationner/ wij helpen u graag hierbij.

Hieronder een prachtig filmpje van Ile d’Yeu gemaakt met een drone in 2016.

Ontdek hieronder onze regio met zijn vele mogelijkheden

DE VENDÉE

De gunstige ligging van ons departement la Vendée ten opzichte van Nederland betekent dat u binnen een dag met de auto bij ons kunt zijn. Lees hier verder over de Vendée.

FIETSEN AAN DE FRANSE KUST

Ons departement de Vendée is redelijk vlak, dus ideaal om te fietsen. Ontdek de vele fietsmogelijkheden hier.

NOIRMOUTIER

Ontdek het veelzijdige eiland Noirmoutier op 5 kilometer met laag water en anders altijd bereikbaar via een brug. Lees hier verder

STRANDEN

We hebben een overzicht gemaakt van de mooiste stranden in onze regio. Lees hier verder

WANDELEN

De Vendée is een geweldig departement om te wandelen. Vanuit ons huis in Beauvoir-sur-Mer  en bij ons in de omgeving hebben wij diverse routes uitgezet. Ontdek hier de wandelmogelijkheden in onze regio.

NATUUR

In de Vendée is ongeveer 2.500 hectare natuur opengesteld om er in te wandelen en om er in te fietsen. Door de bossen, langs de rivieren en moerassen en natuurlijk langs de kust. Ontdek hier de mooie natuur van onze regio.

NANTES

De gezellige en werkelijk prachtige historische stad Nantes is een uur rijden bij ons vandaan. Ontdek alles over Nantes hier.

PASSAGE DU GOIS

We wonen op 800 meter van de Passage du Gois. Een doorgaande weg naar het eiland Noirmoutier, die droogvalt bij laag water. Ontdek hier alles over de magische Passage du Gois.

Contact Au Passage du Gois
Stuur via WhatsApp