+33 (0)2 51 49 02 17 info@aupassagedugois.fr

PUY DU FOU - MOOISTE THEMAPARK VAN FRANKRIJK

Puy du Fou

Met meer dan een miljoen bezoekers per jaar is het park Puy du Fou dé attractie in ons département Vendée en een bezoek neemt makkelijk een hele dag in beslag. Het park ligt op ca. 100 km van Beauvoir-sur-Mer en bestrijkt 2000 jaar franse geschiedenis. Puy du Fou heeft heel veel internationale prijzen gewonnen. Er zijn een tiental grote shows en spektakels die een paar keer per dag opgevoerd worden en een vijftiental kleine shows en andere activiteiten verspreid over het park om in de tussentijd te bekijken.

RESERVEREN OF VRAGEN OVER BESCHIKBAARHEID?

Fotoalbum: (klik op de foto’s voor grotere en alle foto’s)

Vikingen, Romeinen, Gladiatoren etc.

Zo is er een dorp in het jaar 1000 nagebouwd, waarin een aanval door Vikingen plaatsvindt. Je kunt Romeinse spelen beleven in een reusachtig amfitheater van 115 meter lang (ware grote van destijds). Er vinden paardenraces en gladiatorengevechten plaats, met echte leeuwen. Er is ook een prachtige roofvogelshow in een kasteelruïne, met meer dan 100 roofvogels (onze favoriet). Er is een spectaculaire show in een gigantisch theater uit de 17e eeuw en zo voort. Volop actie en spektakel in Puy du Fou. Verder kunt u de sfeer herbeleven van de nagebouwde dorpen uit de 18e en 19e eeuw. Achter elke gevel is wel iets te beleven. Het park is zowel voor volwassenen als kinderen vanaf 8 a 10 jaar.

Avondspectakel Cinéscénie

In juli en augustus vindt er op vrijdag- en zaterdagavond één van de grootste water en vuur spektakels ter wereld plaats. Deze “Cinéscénie” is een perfecte afsluiting van uw reis door de tijd in Puy du Fou. Aan deze show werken meer dan 1.000 acteurs mee, worden 4000 kostuums gebruikt en meer dan 300 stukken vuurwerk. Voor deze show moet u vooraf apart reserveren.

RESERVEREN OF VRAGEN OVER BESCHIKBAARHEID?

Zelf of met de bus naar Puy du Fou

U kunt zelf naar het park rijden, maar er zijn ook georganiseerde busreizen naar Puy-du-Fou vanuit La-Barre-de-Monts (10 km) of Challans (18 km bij ons vandaan). We willen u graag helpen bij het reserveren van de busreis of  kaartjes voor het Park Puy du Fou of de Cinéscénie. Voor aanvullende informatie is er de website van het park https://www.puydufou.com/

Ontdek hieronder onze regio met zijn vele mogelijkheden

DE VENDÉE

De gunstige ligging van ons departement la Vendée ten opzichte van Nederland betekent dat u binnen een dag met de auto bij ons kunt zijn. Lees hier verder over de Vendée.

FIETSEN AAN DE FRANSE KUST

Ons departement de Vendée is redelijk vlak, dus ideaal om te fietsen. Ontdek de vele fietsmogelijkheden hier.

NOIRMOUTIER

Ontdek het veelzijdige eiland Noirmoutier op 5 kilometer met laag water en anders altijd bereikbaar via een brug. Lees hier verder

STRANDEN

We hebben een overzicht gemaakt van de mooiste stranden in onze regio. Lees hier verder

WANDELEN

De Vendée is een geweldig departement om te wandelen. Vanuit ons huis in Beauvoir-sur-Mer  en bij ons in de omgeving hebben wij diverse routes uitgezet. Ontdek hier de wandelmogelijkheden in onze regio.

NATUUR

In de Vendée is ongeveer 2.500 hectare natuur opengesteld om er in te wandelen en om er in te fietsen. Door de bossen, langs de rivieren en moerassen en natuurlijk langs de kust. Ontdek hier de mooie natuur van onze regio.

NANTES

De gezellige en werkelijk prachtige historische stad Nantes is een uur rijden bij ons vandaan. Ontdek alles over Nantes hier.

ST JEAN DE MONTS

De grote veelzijdige badplaats St-Jean-de-Monts met uitgestrekte zandstranden ligt op maar 15 kilometer. Lees hier verder wat er allemaal te beleven valt.

Contact Au Passage du Gois
Stuur via WhatsApp