+33 (0)2 51 49 02 17 info@aupassagedugois.fr

SAINT JEAN DE MONTS (18 KM)

Saint Jean de Monts

Zo ver wij de indruk hebben is voor Nederlanders Saint Jean de Monts de bekendste badplaats aan de Vendéekust. Saint Jean de Monts is niet de grootste station balneaire, dat is Les Sables d’Olonne, maar door de werkelijk enorme zandstranden is het zeker een bezoek waard, vooral als je ook van gezellige drukte en flaneren op een boulevard houdt. Rust is er te vinden in de uitgestrekte bossen die om St Jean de Monts heen liggen. Er zijn daar heel gevarieerde wandel– en fietspaden uitgezet. De golfbaan van Saint Jean de Monts is bijzonder mooi gelegen in de duinen en langs de zee. Het is de favoriete baan van Hemko in onze omgeving.

RESERVEREN OF VRAGEN OVER BESCHIKBAARHEID?

Fotoalbum: (klik op de foto’s voor grotere en alle foto’s)

Levendige badplaats langs de franse kust

Vanaf Pasen komt het slaperige dorpje ineens tot leven. Op de vele campings en in de appartementen langs de boulevard vertwintigvoudigd (!) in juli en augustus zelfs het inwonertal. Het enorm brede zandstrand van Saint Jean de Monts loopt heel langzaam af, dus het duurt relatief lang voordat je diep in het water staat. Ideaal voor kleine kinderen. Er is in de zomer dan ook heel veel kinderentertainment in en rond Saint Jean de Monts. Clubs op het strand, kermis, avonturenbos, watersporten etc. Wij merken bij onze gasten dat ook ouders met pubers heel vaak meerdere keren een rondje doen op de kilometerslange boulevard, de zeepier en natuurlijk de winkelstraat vol met zeer diverse winkels, restaurantjes, bars en discotheken. Alles blijft zomers tot middernacht open en geeft in het donker een leuke sfeer. Er is ook een straat met alleen maar (heel betaalbare) zeer gevarieerde restaurants, die uitkomt op het strand. De zeepier is net helemaal opgeknapt en ziet er werkelijk prachtig uit. Langs de hele boulevard is zowel een wandelpad als een fietspad. Om een idee van de lengte te geven; een van onze buren heeft wielrennen als hobby. In de winter traint hij ‘s avonds op de boulevard door er diverse rondjes te rijden, omdat alles zo goed verlicht is.

De grootste stranden van de franse kust

Er liggen langs het strand altijd andere schelpen dan waar wij wonen, dus we doen ook altijd even een rondje langs de vloedlijn wanneer we in Saint Jean de Monts zijn. Ons favoriete terras is “the art café” vlak bij het VVV kantoor, maar eerlijk gezegd omdat het  ons aan Nederland doet denken. Wie franse sferen zoekt kan het beste midden op de boulevard naar de bar-PMU  gaan; dat is waar de fransen gokken op de paardenrennen. Je kunt dit overigens ook live meemaken, want Saint Jean de Monts heeft midden in de bossen een paardenracebaan.  Zoals in elke grote franse badplaats is er natuurlijk ook een casino evenals een mooi rond overdekt zwembad aan het strand en thalassotherapie. Parkeren is gratis in Saint Jean de Monts.

RESERVEREN OF VRAGEN OVER BESCHIKBAARHEID?

Vele activiteiten in Saint Jean de Monts

Er worden het hele jaar door door de VVV  veel evenementen georganiseerd, die vaak op het strand plaatsvinden. Paardrijwedstrijden, zandkastelen van enorme omvang, muziek en theaterfestivals, sportwedstrijden en natuurlijk vuurwerk voor 14 juli. Er is een Engelstalige website https://en.paysdesaintjeandemonts.fr/ maar de franse versie is uitgebreider.

Ontdek hieronder onze regio met zijn vele mogelijkheden

PASSAGE DU GOIS

We wonen op 800 meter van de Passage du Gois. Een doorgaande weg naar het eiland Noirmoutier, die droogvalt bij laag water. Ontdek hier alles over de magische Passage du Gois.

FIETSEN AAN DE FRANSE KUST

Ons departement de Vendée is redelijk vlak, dus ideaal om te fietsen. Ontdek de vele fietsmogelijkheden hier.

NOIRMOUTIER

Ontdek het veelzijdige eiland Noirmoutier op 5 kilometer met laag water en anders altijd bereikbaar via een brug. Lees hier verder

STRANDEN

We hebben een overzicht gemaakt van de mooiste stranden in onze regio. Lees hier verder

WANDELEN

De Vendée is een geweldig departement om te wandelen. Vanuit ons huis in Beauvoir-sur-Mer  en bij ons in de omgeving hebben wij diverse routes uitgezet. Ontdek hier de wandelmogelijkheden in onze regio.

NATUUR

In de Vendée is ongeveer 2.500 hectare natuur opengesteld om er in te wandelen en om er in te fietsen. Door de bossen, langs de rivieren en moerassen en natuurlijk langs de kust. Ontdek hier de mooie natuur van onze regio.

NANTES

De gezellige en werkelijk prachtige historische stad Nantes is een uur rijden bij ons vandaan. Ontdek alles over Nantes hier.

ST JEAN DE MONTS

De grote veelzijdige badplaats St-Jean-de-Monts met uitgestrekte zandstranden ligt op maar 15 kilometer. Lees hier verder wat er allemaal te beleven valt.

Contact Au Passage du Gois
Stuur via WhatsApp