+33 (0)2 51 49 02 17 info@aupassagedugois.fr

OVER ONS - MARTINE HOOGSCHAGEN EN HEMKO BRUINSEL

Hemko en Martine in Frankrijk

Wij, Hemko Bruinsel en Martine Hoogschagen, wonen inmiddels al weer sinds 2006 met veel plezier in Frankrijk. Waar we onze eigen Chambre d’hôtes (bed & breakfast à la française) zouden gaan beginnen was van het begin af aan wel duidelijk voor ons. Martine was er in 1987 voor het eerst via een uitwisselingsprogramma tijdens haar schoolvakantie en woonde er een jaar in 1991. Hemko werkte er na zijn diensttijd een zomer lang in 1992 en sindsdien waren we er heel vaak terug geweest; de Atlantische Loirestreek. Voor twee mensen die achter een duinrand zijn opgegroeid, in Castricum en Callantsoog, moest onze plek in Frankrijk in elk geval natuurlijk ergens aan de kust zijn.

RESERVEREN OF VRAGEN OVER BESCHIKBAARHEID?

Fotoalbum (klik op de foto’s voor grotere en alle foto’s)

Op loopafstand van de oceaan

We zijn dan ook meer dan tevreden met ons huis in Beauvoir-sur-Mer. Op loopafstand van de Atlantische oceaan aan een baai die lijkt op de Waddenzee, gelegen in een natuurgebied, maar toch in de buurt van heel gevarieerd entertainment. Leuk voor de gasten, maar natuurlijk ook voor ons. Een locatie met genoeg inspiratie voor Martine, die een aantal jaren heeft geschreven in het tijdschrift Maison en France over onze voorbereidingen en ervaringen met het huizen zoeken en onze eerste integratie in Frankrijk.

Waarom een chambres d’hôtes beginnen

We hebben het er uitgebreid over gehad, maar we kunnen het niet meer bedenken; waarom we bedacht hebben dat we graag een Chambres d’hôtes wilden starten in Frankrijk. Was het tijdens een leuke zonnige vakantie in Frankrijk? Of juist na een stressvolle dag werken in Nederland? Of terwijl we in een Chambre d’hôtes zaten, waar ze er zo’n zootje van maakten, dat we dachten dat we dit wel beter konden. De beslissing om te gaan emigreren hebben we al in 1999 genomen, maar we kochten ons franse huis pas in 2006. Het is geweldig leuk om andere dingen leren, nieuwe mensen te ontmoeten, eigen ondernemerschap, maar natuurlijk ook meer tijd voor elkaar en met elkaar. We genieten er nog steeds van!

RESERVEREN OF VRAGEN OVER BESCHIKBAARHEID?

Wie doet wat?

We maken er altijd een beetje grapjes over naar anderen mensen toe. ‘Hemko is voor het entertainment en Martine voor de tuin’, zeggen we dan. Tot 2005 was Hemko (1969) Sales Director bij Misco in Amstelveen, een leverancier van IT producten. Martine (1967) heeft door de jaren heen diverse internationaal georiënteerde commerciële functies bekleed. Martine heeft de laatste jaren met veel plezier diverse feelgood romans geschreven over fictieve personen, maar gebaseerd op de eigen ervaringen om als Nederlanders te wonen en werken in Frankrijk. Lees hierover op haar blog http://www.chezmartine.nl. Hemko heeft inmiddels zijn computerkennis uitgebreid met kennis van en passie voor het veelomvattende wijnarsenaal van Frankrijk. 

Mocht u meer willen weten over uw gastheer en gastvrouw, lees dan ook onze blog, onze nieuwsbrieven of wordt fan van onze Facebookpagina.

Ontdek hieronder andere pagina’s van onze website

VAKANTIEHUIZEN

We verhuren een leuk vakantiehuis (4 personen) met 2 slaapkamers en een ruim vakantiehuis voor (4 a 6 personen) met 4 slaapkamers. Verder is er ook een mooie studio (2 – 3 personen) van 42m2. Ontdek onze vakantiehuizen hier.

OMGEVING

De gunstige ligging van ons departement la Vendée ten opzichte van Nederland betekent dat u binnen een dag met de auto bij ons kunt zijn. Lees hier verder over de Vendée.

KAMERS MET ONTBIJT

In onze Chambres d’hôtes (B&B) is er de mogelijkheid voor een leuke vakantie in onze familiekamer of één van de twee andere kamers met zicht op ons erf. Alle drie kamers zijn op de begane grond en hebben een privé ingang. Lees hier verder.

r.

Contact Au Passage du Gois
Stuur via WhatsApp