+33 (0)2 51 49 02 17 info@aupassagedugois.fr

WANDELEN IN FRANKRIJK LANGS DE KUST

Wandelen aan de franse kust

De Vendée is een geweldig departement om te wandelen. Vanuit ons huis in Beauvoir-sur-Mer  en bij ons in de omgeving hebben wij diverse routes uitgezet. We hebben ook kaarten met routes en boekjes met wandelroutes in de hele Vendee. Bijvoorbeeld lekker wandelen langs de zoutpannen, waar nog steeds zout uit wordt gewonnen; één van de economische pijlers van onze regio in het verleden. Natuurlijk ook wandelingen langs de vele oesterkwekerijen en het pittoreske haventje “Port de Bec”. Ons huis staat in een gebied dat tot vogelreservaat is benoemd. Onderweg kunt u van alles tegenkomen; zilverreigers, ibissen en bevers.

RESERVEREN OF VRAGEN OVER BESCHIKBAARHEID?

Fotoalbum: (klik op de foto’s voor grotere en alle foto’s)

Wandelen op de eilanden bij ons in de buurt

Het eiland Noirmoutier, vlak voor de kust, leent zich uitstekend voor zeer gevarieerd wandelingen. Van heerlijke strandwandelingen tot tochten door het oude stadsgedeelte van Noirmoutier-en-ile, de bossen en vogelreservaten van het eiland. Op het eiland Ile d’Yeu loopt een prachtige GR route (Grand Randonnee 80) over het hele eiland langs de kust. Deze route is 27,5 kilometer lang en duurt ongeveer 7 uur. Details op de kaart van deze GR80.

Wandelen langs de kust in Pornic

Meer landinwaarts zijn er ook prachtige wandelingen uitgezet en weer heel anders want het landschap glooit iets meer. De uitgezette wandelroutes zijn meestal in de buurt van meren of kastelen en door oude dorpjes. Een van de Compostella routes loopt vlak langs ons huis. Iets meer naar het noorden (ca 30 km) bij Pornic, is een beroemd wandelpad langs de kust. De zogeheten “sentier des douaniers”. Deze route gaat over de rotskust, die in deze regio aanwezig is en was honderden jaren geleden al in gebruik om de lokale smokkelaars in de gaten te houden of te vangen. Een van onze favoriete wandelroutes; absoluut een aanrader.

RESERVEREN OF VRAGEN OVER BESCHIKBAARHEID?

Wij  hebben bij aankomst kaarten en beschrijvingen voor u klaarliggen en geven graag advies om wandelroutes naar uw wensen uit te kunnen zoeken.

Ontdek hieronder onze regio met zijn vele mogelijkheden

DE VENDÉE

De gunstige ligging van ons departement la Vendée ten opzichte van Nederland betekent dat u binnen een dag met de auto bij ons kunt zijn. Lees hier verder over de Vendée.

FIETSEN AAN DE FRANSE KUST

Ons departement de Vendée is redelijk vlak, dus ideaal om te fietsen. Ontdek de vele fietsmogelijkheden hier.

NOIRMOUTIER

Ontdek het veelzijdige eiland Noirmoutier op 5 kilometer met laag water en anders altijd bereikbaar via een brug. Lees hier verder

STRANDEN

We hebben een overzicht gemaakt van de mooiste stranden in onze regio. Lees hier verder

WANDELEN

De Vendée is een geweldig departement om te wandelen. Vanuit ons huis in Beauvoir-sur-Mer  en bij ons in de omgeving hebben wij diverse routes uitgezet. Ontdek hier de wandelmogelijkheden in onze regio.

NATUUR

In de Vendée is ongeveer 2.500 hectare natuur opengesteld om er in te wandelen en om er in te fietsen. Door de bossen, langs de rivieren en moerassen en natuurlijk langs de kust. Ontdek hier de mooie natuur van onze regio.

NANTES

De gezellige en werkelijk prachtige historische stad Nantes is een uur rijden bij ons vandaan. Ontdek alles over Nantes hier.

ST JEAN DE MONTS

De grote veelzijdige badplaats St-Jean-de-Monts met uitgestrekte zandstranden ligt op maar 15 kilometer. Lees hier verder wat er allemaal te beleven valt.

Contact Au Passage du Gois
Stuur via WhatsApp