+33 (0)2 51 49 02 17 info@aupassagedugois.fr

PORNIC (30 KILOMETER)

Pornic

Wij wonen aan de noordkant van het departement Vendée dat grenst aan het departement Loire-Atlantique. Wij gaan in dit naburige departement regelmatig naar het stadje Pornic (ca.14.000 inwoners) op 30 km bij ons vandaan. Op de heenweg slingeren we via de binnenwegen door de moerassen, langs verlaten zoutpannen en kleine haventjes naar dit leuke stadje toe. In tegenstelling tot veel badplaatsen leeft Pornic het hele jaar door. Er is daar altijd wel wat te zien en te doen.

RESERVEREN OF VRAGEN OVER BESCHIKBAARHEID?

Fotoalbum: (klik op de foto’s voor grotere en alle foto’s)

Kasteel in de haven van Pornic

Pornic is onder andere bekend om zijn kasteel in de oude haven. Je kunt  op een vlonder door de haven om het hele kasteel heen lopen. Wij flaneren na dit rondje altijd graag wat over de boulevard met restaurantjes en het casino. De aangrenzende oude binnenstad met de oude markthallen heeft hier en daar trappen en stijgende en dalende  straatjes, want Pornic ligt op granietrotsen. Pornic heeft hierdoor een bretonse uitstraling. Sterker nog; tot in de jaren 60 maakte het departement deel uit van Bretagne en was Nantes toen nog de bretonse hoofdstad. De huizen in Pornic zijn dan ook in bretonse stijl; wit versierd met granieten stenen en leistenen daken; heel anders dan onze rode dakpannen.

De twee havens van Pornic

Er zijn twee havens in Pornic; de oude haven bij het kasteel en de jachthaven bij de zee. Er zijn van de vroegere vissersvloot niet veel boten meer over, maar er liggen altijd nog wel een paar vissersboten aan de kade of in de jachthaven. Je kunt in beide havens heerlijk fruits de mer eten  of gewoon zelf oesters van de rotsen hakken bij de ingang van de oude haven of onder de hutten met kruisnetten. Pornic is al sinds het einde van de 19e eeuw een badplaats, met een groot Thalassocentrum direct aan zee.

RESERVEREN OF VRAGEN OVER BESCHIKBAARHEID?

Wandelen, golfen, geschiedenis van Pornic

Een oud maar bijzonder goed onderhouden 14 km lang douanepad langs de hele kust van Pornic dateert nog uit de tijd dat het eiland Noirmoutier voor de kust nog vol met smokkelaars zat. Wij wandelen er graag. Op het wandelpad kom je langs houten hutjes, die op palen in het water staan en waar kruisnetten aanhangen. Deze “carlets” zijn er langs de hele atlantische kustlijn. Met uitzicht op zee zijn er langs het hele douanepad mooie statige villa’s. Wanneer je het pad met eb wandelt biedt het strand en de zee een heel verschillende aanblik, dan met vloed. Aan het einde van de wandeltocht kom je bij het oudste stukje Pornic met een aantal hunebedden. Inmiddels helemaal ingesloten door woonwijken, maar toch vrijwel aan de kust heeft Pornic ook een hele mooie 18 holes golfbaan. We vertellen hier meer over op onze golfpagina. Wij vinden de bar en het restaurant bij het strand van de jachthaven erg leuk en de restaurantjes aan zee die langs het douanepad liggen.

Ontdek hieronder onze regio met zijn vele mogelijkheden

DE VENDÉE

De gunstige ligging van ons departement la Vendée ten opzichte van Nederland betekent dat u binnen een dag met de auto bij ons kunt zijn. Lees hier verder over de Vendée.

FIETSEN AAN DE FRANSE KUST

Ons departement de Vendée is redelijk vlak, dus ideaal om te fietsen. Ontdek de vele fietsmogelijkheden hier.

NOIRMOUTIER

Ontdek het veelzijdige eiland Noirmoutier op 5 kilometer met laag water en anders altijd bereikbaar via een brug. Lees hier verder

STRANDEN

We hebben een overzicht gemaakt van de mooiste stranden in onze regio. Lees hier verder

WANDELEN

De Vendée is een geweldig departement om te wandelen. Vanuit ons huis in Beauvoir-sur-Mer  en bij ons in de omgeving hebben wij diverse routes uitgezet. Ontdek hier de wandelmogelijkheden in onze regio.

NATUUR

In de Vendée is ongeveer 2.500 hectare natuur opengesteld om er in te wandelen en om er in te fietsen. Door de bossen, langs de rivieren en moerassen en natuurlijk langs de kust. Ontdek hier de mooie natuur van onze regio.

NANTES

De gezellige en werkelijk prachtige historische stad Nantes is een uur rijden bij ons vandaan. Ontdek alles over Nantes hier.

PASSAGE DU GOIS

We wonen op 800 meter van de Passage du Gois. Een doorgaande weg naar het eiland Noirmoutier, die droogvalt bij laag water. Ontdek hier alles over de magische Passage du Gois.

Contact Au Passage du Gois
Stuur via WhatsApp