+33 (0)2 51 49 02 17 info@aupassagedugois.fr

NIEUWSBRIEF 2019 AU PASSAGE DU GOIS

Nieuwsbrief 2019

Link naar nieuwsbrief 2020 –https://aupassagedugois.nl/nieuwsbrief-2020-au-passage-du-gois/

We hopen dat je met veel plezier terugkijkt op 2019. Wij hadden allemaal dit jaar geweldig mooi weer natuurlijk. Wij ontmoetten leuke mensen, we deden bijzondere dingen, we hebben het een en ander veranderd bij ons en we zitten al weer vol met plannen voor 2020. Kortom; we zijn als altijd niet te stoppen. Hieronder een fotosamenvatting van ons afgelopen jaar. We hadden keus uit heel heel veel foto’s. We hebben geprobeerd weer eens andere kanten te belichten dan voorgaande jaren. We hebben dit voorjaar natuurlijk net als elk jaar druk geverfd, geolied en schoongemaakt en ook de hele zomer heerlijke uitstapjes gedaan met onze gasten (o.a. garnalen, schelpen en vis gevist en wekelijks een kruidentuin en zoutpannen bezocht). We waren ook bij de vele jaarlijks terugkerende evenementen en activiteiten in onze omgeving en natuurlijk hebben we ook ons zeer diverse vrijwilligerswerk gedaan.

RESERVEREN OF VRAGEN OVER BESCHIKBAARHEID?

 

Spectaculaire foto’s met drone

De laatste jaren zie je steeds meer foto’s en filmpjes die gemaakt zijn met een Drone en het resultaat is vaak spectaculair en verrassend. Echter, wanneer je Drone opnames van jouw eigen omgeving ziet raakt het je nog meer. Toen we deze twee foto’s zagen van ons gehucht realiseerden we ons pas hoe dicht we eigenlijk bij zee wonen. Wanneer je bij ons op het dak staat, dan zie je de zee natuurlijk ook, maar we staan gelukkig niet zo vaak op ons dak. De tweede foto is van wat de mensen hier in de buurt “de tuin” noemen. Vol zeekraal en andere planten en voor de liefhebber na een storm genoeg aangespoelde verrassingen. Het is recht achter ons huis en een gekke bocht/hoek in de dijk.

 

Al bijna 15 jaar in Frankrijk

De volgende zomer is al weer onze vijftiende zomer in Frankrijk. De tijd vliegt! Echter, dit betekend natuurlijk dat wij zelf ook ouder (en wijzer?) worden. Zo werd Hemko al weer 50 jaar in mei. Hij heeft dit feit met veel plezier gevierd. Hij is zeker nog geen oude en bezadigde man, want Hemko heeft sinds kort zelfs 2 nieuwe hobby’s. Hij is net de trotse bezitter van een magneet die tot 400 kg kan trekken. Hemko heeft een eerste poging gedaan in onze 6 meter diepe put, maar er bleef niets aan de magneet hangen. Het plan is om na de feestdagen er op uit te trekken in onze omgeving om te zien wat de magneet in het water aan de haak slaat. Volg het op onze facebook pagina vanaf januari. Ook heeft Hemko nu een verrekijker die tot 100x vergroot. Er zit aan de verrekijker de mogelijkheid om zijn telefoon er op te bevestigen. Zo kun je heel mooi inzoomen voor foto’s in de natuur. Er loopt in onze directe omgeving een groep hertjes en hopelijk heeft Hemko binnenkort een foto waar we ze van heel dichtbij kunnen zien, zonder ze te storen, want het is prachtig om ze in de vrije natuur te zien rondlopen.

 

Diverse grote en kleine veranderingen

Een hele serie foto’s met zeer diverse grote en kleine veranderingen bij ons. Zo hebben we het afgelopen voorjaar wekenlang met zakken cement gesjouwd en op onze knieën gezeten om op de betonplaat rond ons zwembad met mallen “ouderwetse” keitjes na te maken. Het was een hele klus, maar we zijn heel blij met het eindresultaat! We zijn begonnen om wat meer kleur aan te brengen op de muren in de slaapkamers en we zijn heel tevreden met het resultaat, dus we gaan het a.s. voorjaar weer verder. Als gezegd zijn we al bijna 15 jaar open, dus we proberen ook elk jaar weer wat aan vervangsinvesteringen te doen. Dit jaar o.a. diverse kachels, een vaatwasser, nieuw beddengoed en op twee locaties nieuwe banken. Ook iets heel nieuws voor het comfort van onze gasten was de installatie van een kitchenette in onze kamer le Sable. Onze B&B gasten lijken wel steeds langer te willen blijven en dan is het natuurlijk lekker wanneer je een oven en magnetron hebt om eten klaar te maken en ook een ruime koelkast. De lampen op zonne-energie worden steeds beter, dus we hebben er nog weer een heel stel gekocht. Nu is er dus zelfs ‘s nachts vol licht op onze stroomloze parkeerplaats. Ook nieuwe gerechten (en klassiekers van afgelopen jaren) gingen er weer goed in tijdens de table d’hôtes maaltijden. De laatste foto is van onze nieuwe tafeltennistafel. We dachten dat het “wel aardig” zou zijn voor onze gasten, maar we hadden nooit verwacht dat er zo veel op gespeeld zou worden. Heel leuk! De eerste revanche partijen staan al weer genoteerd voor de zomer van 2020.

 

Onze bijzondere omgeving

Onze omgeving is op korte afstand van elkaar soms heel divers. De eerste 2 foto’s zijn er een heel goed voorbeeld van. Beide zijn in de zomer genomen en vanaf DEZELFDE plek, namelijk de pier bij het strand Plage des Dames bij het bos Bois de la Chaize op het eiland Noirmoutier, maar het is of je naar twee verschillende werelden kijkt. Beide prachtig, maar zo verschillend. De derde foto met de pier en beide fotolocaties erop hebben we natuurlijk van Google maps gehaald. Wij gaan zo veel mogelijk met onze tijd mee en hebben iets handigs gemaakt voor onze gasten. Onze “eigen” Google maps, die je op jouw eigen telefoon kunt zetten en waar we alle bezienswaardigheden, stranden, restaurants, supermarkten, tankstations etc op hebben aangegeven. Je kunt alles te gelijk op de kaart zien, maar je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld alleen de restaurants te zien. Heel handig vonden wij. Hopen dat onze gasten er veel plezier van zullen hebben.

 

Fotowedstrijd thema “natuur”

Op 31 december 2018 sloot onze fotowedstrijd voor onze gasten van 2018. Het thema van 2018 was “natuur” en we hebben tot ons plezier bijna 50 heel verschillende foto’s ontvangen. Onze onafhankelijke jury heeft zich er over gebogen en we laten de winners zien bij de kinderen en volwassenen. Het thema voor 2019 is “vakantie” en we hebben al aardig wat inzenders, maar meedoen kan nog voor onze gasten van 2019 tot 31 december 2019, dus het is nog niet te laat voor wie leuke vakantiefoto’s heeft gemaakt. Voor 2020 natuurlijk ook weer een fotowedstrijd met het thema “Kleuren“.

RESERVEREN OF VRAGEN OVER BESCHIKBAARHEID?

 

Plannen 2020 bij Au Passage du Gois

Zo aan het eind van het jaar gaan onze gedachten ook al weer uit naar 2020. De Spaanse margrieten die we afgelopen voorjaar kochten bloeien tot ons plezier zelfs nog in december. Martine bezint zich al weer op haar tuinplannen van 2020. We gaan o.a. een deel van het grind bij la Bergerie veranderen in een groene strook vol kleur. We zijn voorzichtig begonnen om onze zomerkeuken wat te veranderen met 2 mooie posters met foto’s van onze omgeving en we hebben deze herfst 3 nieuwe druiven gekocht. Dit aankomende voorjaar, wanneer alle tuinmeubelen er weer uit zijn, gaan we weer verder met onze aanpassingen. De dijk tussen ons en Port du Bec is flink onder handen genomen deze zomer en het bijkomende voordeel is dat je nu vanaf ons helemaal tot aan Port du Bec kunt lopen. We hebben dit wandeltochtje al diverse malen gedaan en dan lekker wat gedronken in de haven en er even rondgekeken. Onze VVV heeft heel veel leuke projecten in de pijplijn. Wij verheugen ons in het bijzonder op de geheel vernieuwde wandel- en fietsgids van de hele regio, die dit voorjaar uitkomt. De laatste foto is van een compleet mislukte table d’hôtes test voor een borrelhap. We zijn al weer begonnen met de voorbereidingen voor het testen van recepten voor het volgende seizoen en we hopen op het onder veel problemen ontdekken van veel nieuwe lekkere dingen!

 

Op naar 2020

’s Morgens, ’s middags, ’s avonds en ’s nachts gaan we bij laag water over de Passage du Gois richting het eiland Noirmoutier. We vissen er graag schelpen of we lopen er gewoon een beetje rond om te kijken, maar het is ook geweldig leuk om overdag te picknicken op de dijk en de zee te zien opkomen of terug trekken of om er ’s avonds de zon onder zien te gaan. We hopen er in 2020 weer vaak te zijn.

Wij zijn heel blij met alle hulp die iedereen ons altijd weer geeft. In het bijzonder heel veel dank aan onze buurman Stephane voor het lenen van zijn “zwaar” materieel, onze buren Joel en Claire voor het lenen van hun vrachtwagen, onze vriend en collega Andy voor alle technische ondersteuning en vriend en collega Jean voor de hulp bij de onze nieuwe kitchenette en alle helpende handen links en rechts waar het nodig was.

Voor meer foto’s en verhalen van 2019 zie ook onze blog op onze website en volg ons gedurende het jaar op Facebook en Instagram. Alvast tot ziens! Gezien alle privacy wetgeving e.d. hebben we er voor gekozen om foto’s te laten zien waar (bijna) geen gasten op staan. Echter, we hadden er genoeg hoor!

Ook voor 2020 hebben we al weer reserveringen, maar mocht je graag (nog weer eens) bij ons op vakantie komen, dan ben je natuurlijk van harte welkom. Aarzel niet om contact met ons op te nemen met eventuele vragen of voor onze beschikbaarheid.

We wensen je alvast hele fijne feestdagen en een goed en vooral gezond 2020!

Hartelijke groeten,

Hemko en Martine

Ontdek hieronder onze regio met zijn vele mogelijkheden

DE VENDÉE

De gunstige ligging van ons departement la Vendée ten opzichte van Nederland betekent dat u binnen een dag met de auto bij ons kunt zijn. Lees hier verder over de Vendée.

FIETSEN AAN DE FRANSE KUST

Ons departement de Vendée is redelijk vlak, dus ideaal om te fietsen. Ontdek de vele fietsmogelijkheden hier.

NOIRMOUTIER

Ontdek het veelzijdige eiland Noirmoutier op 5 kilometer met laag water en anders altijd bereikbaar via een brug. Lees hier verder

STRANDEN

We hebben een overzicht gemaakt van de mooiste stranden in onze regio. Lees hier verder

WANDELEN

De Vendée is een geweldig departement om te wandelen. Vanuit ons huis in Beauvoir-sur-Mer  en bij ons in de omgeving hebben wij diverse routes uitgezet. Ontdek hier de wandelmogelijkheden in onze regio.

NATUUR

In de Vendée is ongeveer 2.500 hectare natuur opengesteld om er in te wandelen en om er in te fietsen. Door de bossen, langs de rivieren en moerassen en natuurlijk langs de kust. Ontdek hier de mooie natuur van onze regio.

NANTES

De gezellige en werkelijk prachtige historische stad Nantes is een uur rijden bij ons vandaan. Ontdek alles over Nantes hier.

PASSAGE DU GOIS

We wonen op 800 meter van de Passage du Gois. Een doorgaande weg naar het eiland Noirmoutier, die droogvalt bij laag water. Ontdek hier alles over de magische Passage du Gois.

Contact Au Passage du Gois
Stuur via WhatsApp