+33 (0)2 51 49 02 17 info@aupassagedugois.fr

NIEUWSBRIEF 2020 AU PASSAGE DU GOIS

Nieuwsbrief 2020

Voor we nog maar een letter geschreven hadden voor onze nieuwsbrief met een foto-overzicht van 2020, hebben we eerst onze nieuwsbrief van 2019 maar weer eens gelezen om niet in herhaling te vallen voor onze trouwe lezers. Maar eigenlijk hadden we dat natuurlijk niet hoeven doen, want 2020 leek in maar weinig opzichten op 2019. Dat geldt voor ons, maar vast ook voor iedereen die dit leest. Over de reden waarom hoeven we het niet te hebben, die is algemeen bekend. We hopen dat jij (en jouw familie) het jaar goed doorgekomen bent. Wat kan er veel gebeuren in 12 maanden….Gelukkig hebben we genoeg leuke dingen te melden, dus lees zorgeloos gerust even door.

RESERVEREN OF VRAGEN OVER BESCHIKBAARHEID?

 

Eerste Franse lockdown

Er is wel een link waar we naar zouden willen verwijzen. Een blog van iemand in ons departement la Vendée, die een verslag van ons heeft gepubliceerd over ons leven tijdens de eerste franse lockdown van half maart tot half mei 2020. In het verslag komt o.a. naar voren dat Hemko de eerst dag van de lockdown gestopt is met scheren. Er is in de blog echter geen foto, dus bij deze.

 

Investeringen in 2020

We hebben in de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen als altijd niet alleen ijverig schoongemaakt en getuinierd, maar ook heel veel geverfd en gestukt en ook de nodige investeringen gedaan. We hebben nu mooie nieuwe houten hekken bij la Bergerie en la Plage, we hebben nieuwe gordijnen gemaakt in La Marée, nieuwe banken gekocht voor la Plage, een nieuwe droger, nieuwe decoratie in la Maree, een nieuwe tuin bij la Bergerie en het hele dak van La Plage is geïsoleerd.

 

Anders dan anders

Er worden regelmatig films opgenomen op het eiland Noirmoutier en op de Passage du Gois, maar voor een keer hadden we ook een deel van een film crew bij ons te slapen. De tv-film met de oud voetballer Eric Cantona in de hoofdrol werd in februari opgenomen en ging in november in première.
Stond onze groentetuin de laatste jaren door alle drukte wat op een laag pitje; dit jaar is er weer goed gezaaid en geoogst. Onze groentetuin breiden we voor volgend jaar nog weer een beetje verder uit. We hebben de smaak weer te pakken.

 

Nieuwe activiteiten

Om van Johan Cruijff te spreken “Elk nadeel heeft zijn voordeel”. We hadden twee keer “huisarrest”, maar die hebben we benut om te klussen en aanpassingen aan onze tuin te doen. We deden de afgelopen zomer ivm alle regelgeving geen maaltijden, maar daarvoor in de plaats elke week wat meer (en ook nieuwe) activiteiten met onze gasten. Onze nieuwe avondwandelingen en het magneetvissen houden we er ook voor de toekomst gewoon in, omdat iedereen het zo leuk vond.

 

Hemko & Martine Privé

Er is niet alleen werk natuurlijk, ook al is bij ons de scheiding tussen werk en privé wat troebel. Martine vond tijd om te koken, te lezen, te tuinieren, te wandelen en te fietsen en een boek te schrijven (hierover verderop meer). Hemko had veel plezier met zijn drone, het magneetvissen en met zijn metaaldetector, wandelen en onderwijl vogels kijken en hij maakte ook weer een paar leuke nieuwe websites voor hemzelf en voor anderen.

RESERVEREN OF VRAGEN OVER BESCHIKBAARHEID?

 

Port du Bec

Er is sinds dit jaar niet alleen een webcam op de Passage du Gois, maar er is nu ook een webcam in Port du Bec. Deze laatste maakt ivm de privacy elke 20 minuten een foto en achter elkaar bekeken geeft dit een leuk beeld over wat er in de haven gebeurt tijdens eb en vloed. We maakten zelf ook een leuke compilatie-foto van Port du Bec van eb en vloed tijdens een springvloed in september. Het hele jaar is er altijd wel wat te zien. Het blijft een plek die ons fascineert en we hebben weer zin om dit voorjaar en in de zomer weer te kijken wanneer de oesterboeren van zee komen of naar zee gaan.

 

Foto’s van onze omgeving

We krijgen regelmatig hele mooie vakantiefoto’s van onze gasten. We hebben een kleine selectie gemaakt, die een sfeerbeeld geven van onze omgeving. Heel veel dank aan alle enthousiaste fotografen die elke keer weer bij ons op vakantiekomen voor al hun bijdrages. Ook onze website heeft weer nieuwe foto’s er bij. Kijk gerust eens rustig rond.

 

Fotowedstrijd 2020

Na het succes van onze fotowedstrijd in 2014 (49 deelnemers) en 2018 (52 deelnemers) en 2019 (48 deelnemers) wilden we natuurlijk ook een fotowedstrijd organiseren in 2020! Iedereen die bij ons overnacht tussen 1 januari 2020 en 31 december 2020 is van harte uitgenodigd om deel te nemen aan onze fotowedstrijd. Het thema is “kleuren”. Eén foto per persoon. Insturen kan nog tot uiterlijk 31 december 2020 naar info@aupassagedugois.fr.
De foto’s druppelen al binnen en we worden helemaal vrolijk van al die kleuren.
Er zijn twee categorieën (kinderen en volwassenen), elk met een winnaar van een pakket met heerlijke dingen uit onze regio de Vendée of een afdruk van de winnende afbeelding op een doek. De twee winnaars zullen de prijzen begin 2021 per post ontvangen.

 

Plannen 2021 bij Au Passage du Gois

We kijken er naar uit om 2020 af te sluiten. Hopelijk kunnen we allemaal snel ons “gewone” leven weer oppakken in 2021. Waarin we veel van huis kunnen om mensen te bezoeken, dingen te zien en te doen en vooral zonder zorgen om onze gezondheid en die van anderen die ons lief zijn. We gaan er vanuit dat het voor iedereen min of meer zo is.  We hebben weer nieuwe recepten uitgezocht om te testen voor onze table d’hote, nieuwe planten die we willen bestellen voor de tuin en we hebben nog weer wat nieuwe klussen en projecten bedacht voor 2021. We hebben ook gewoon zin in het nieuwe jaar! We zullen ons zeker niet gaan vervelen in 2021. Jij hopelijk ook niet. We hebben ook zin in de vele jaarlijks terugkerende evenementen en activiteiten in onze omgeving en natuurlijk hopen we ons zeer diverse vrijwilligerswerk weer op te kunnen pakken.

 

Boek Martine over 15 jaar wonen en werken in Frankrijk

We wonen en werken al weer sinds 2006 met veel plezier in Frankrijk. Maar is daarbij altijd alles van een leien dakje gegaan? Nee; dat natuurlijk niet. We hebben om tafel gezeten en eens opschreven wat in onze ervaring de verschillen zijn tussen het leven in Nederland in de stad ten opzichte van het wonen in Frankrijk op het platteland. We kwamen op praktische verschillen en problemen, maar ook (plattelands) cultuurverschillen in de omgang met fransen en de fameuze Franse bureaucratie natuurlijk. Tel je hier nog onze taalblunders en andere misverstanden bij op, dan vonden we dat het “stof” genoeg was om een leuk boek te kunnen schijven.  Wij zijn geen ego trippers, dus niet een boek over onszelf, maar een fictief verhaal. Lees meer op Martine haar website

Voor meer foto’s en verhalen van 2020 zie ook onze blog op onze website en volg ons gedurende het jaar op Facebook en Instagram. Alvast tot ziens! Gezien alle privacy wetgeving e.d. hebben we er voor gekozen om foto’s te laten zien waar (bijna) geen gasten op staan. Echter, we hadden er genoeg hoor!

Ook voor 2021 hebben we al weer reserveringen, maar mocht je graag (nog weer eens) bij ons op vakantie komen, dan ben je natuurlijk van harte welkom. Aarzel niet om contact met ons op te nemen met eventuele vragen of voor onze beschikbaarheid.

We wensen je alvast hele fijne feestdagen en een goed en vooral heel gezond 2021!

Hartelijke groeten,

Hemko en Martine

Ontdek hieronder onze regio met zijn vele mogelijkheden

DE VENDÉE

De gunstige ligging van ons departement la Vendée ten opzichte van Nederland betekent dat u binnen een dag met de auto bij ons kunt zijn. Lees hier verder over de Vendée.

FIETSEN AAN DE FRANSE KUST

Ons departement de Vendée is redelijk vlak, dus ideaal om te fietsen. Ontdek de vele fietsmogelijkheden hier.

NOIRMOUTIER

Ontdek het veelzijdige eiland Noirmoutier op 5 kilometer met laag water en anders altijd bereikbaar via een brug. Lees hier verder

STRANDEN

We hebben een overzicht gemaakt van de mooiste stranden in onze regio. Lees hier verder

WANDELEN

De Vendée is een geweldig departement om te wandelen. Vanuit ons huis in Beauvoir-sur-Mer  en bij ons in de omgeving hebben wij diverse routes uitgezet. Ontdek hier de wandelmogelijkheden in onze regio.

NATUUR

In de Vendée is ongeveer 2.500 hectare natuur opengesteld om er in te wandelen en om er in te fietsen. Door de bossen, langs de rivieren en moerassen en natuurlijk langs de kust. Ontdek hier de mooie natuur van onze regio.

NANTES

De gezellige en werkelijk prachtige historische stad Nantes is een uur rijden bij ons vandaan. Ontdek alles over Nantes hier.

PASSAGE DU GOIS

We wonen op 800 meter van de Passage du Gois. Een doorgaande weg naar het eiland Noirmoutier, die droogvalt bij laag water. Ontdek hier alles over de magische Passage du Gois.

Contact Au Passage du Gois
Stuur via WhatsApp