+33 (0)2 51 49 02 17 info@aupassagedugois.fr

NIEUWSBRIEF 2023

Nieuwsbrief 2023

We wensen je wat verlaat nog een “Gelukkig Nieuwjaar”! Onze beste wensen voor een heel mooi 2024 en in goede gezondheid! We hopen dat het goed met je gaat.
Zoals elk jaar een berichtje uit Frankrijk met onze nieuwtjes, een overzicht van ons achttiende zomerseizoen en onze plannen voor dit jaar. Verwacht geen reflecties over Ajax of de toestand in de wereld. We hebben het uitsluitend over leuke dingen in onze Franse bubbel. We voelen ons in deze gekke tijden bevoorrecht met de mooie plek waar we wonen en die we graag met onze gasten delen.

RESERVEREN OF VRAGEN OVER BESCHIKBAARHEID?

 

Investeringen en klussen in 2023

We deden dit jaar opvallend veel investeringen in zaken die zo op het eerste oog niet veel mensen opvielen, maar die zeker bijdroegen aan het comfort van onze gasten. Zoals een stroompunt voor elektrische auto’s op onze parkeerplaats. Geen snellader maar gewone stroom (2kWh), maar genoeg om een nacht bij te vullen. Maar ook diverse nieuwe buitenlampen, dekbedhoezen, een nieuw servies in La Bergerie, nieuwe kussens op stoelen en ook een nieuwe magnetron en twee vaatwassers.

Een ding waar veel tijd en werk in ging zitten en die gelukkig iedereen wel opmerkte zijn de vliegenhorren die voor ALLE ramen zijn gekomen. Nu kunnen in de zomer de ramen de hele dag probleemloos openblijven en kan er lekker doorgelucht worden. We hebben bij de deur van la Bergerie een vliegennet getest en gaan dezelfde oplossing dit voorjaar ook maken bij alle deuren van de andere locaties. Heel veel dank aan onze vriend Andy die hielp met het bouwen. Zonder hem waren de horren (en ook een aantal andere klusprojecten dit voorjaar) nooit zo mooi worden. Ook dank aan onze buurman Stéphane, die ons diverse keren van goede raad voorzag en in tijden van nood ons een helpende hand toestak.

We maakten boven de tafel voor onze table d’hôtes een camouflage afscheiding. Het werd er een stuk knusser door. We wisten toen vanzelfsprekend nog niet hoe het seizoen zou lopen. We hebben echter na zeventien hele leuke zomers met honderden table d’hôtes avonden besloten te stoppen. Onze prijs van 25 euro is niet meer rendabel door de enorm gestegen prijzen in de supermarkt. We hebben een prijsstijging overwogen, maar vonden dit om diverse redenen toch geen goed idee. We hebben wel al nagedacht over alternatieven. Lees daarvoor gewoon even verder. We bewaren de mooie herinneringen en ook lekkere recepten van onze table d’hote avonden. Heel veel dank aan iedereen die bij ons at.

 

(Nieuwe) activiteiten

Onze lijst met activiteiten in de omgeving, die we elke week twee keer gratis aanbieden, lijkt elk jaar wel weer langer te worden. We hebben er een uitgebreide pagina aan gewijd op onze website. Dit jaar ontstond er zelfs twee keer spontaan iets nieuws.

Hemko was op de Passage du Gois aan het fotograferen op het moment dat het water van twee kanten over de weg begint te lopen en de auto’s er dus niet meer overheen kunnen. Hij vond het een magisch moment. Het geluid van het kabbelende water, gemengd met de kreten van de meeuwen en het suizen van de wind. Het begint namelijk altijd te waaien op het moment dat de vloed weer opkomt. “Dit moeten meer mensen meemaken” dacht hij en dat hebben we dus al diverse keren gedaan. We kregen hele positieve feedback, dus deze aanstaande zomer doen we het natuurlijk weer.

We hadden afgelopen zomer Franse gasten die graag oesters van de rotsen wilden halen, maar ze hadden geen materiaal mee. Dat hebben we voor ze bij elkaar gezocht in onze schuur. Toen dachten we dat andere oesterliefhebbers het wellicht ook leuk zouden vinden om te doen. We gaan het deze zomer dus ook voorstellen als een “oestersafari”.

Voor ons vijfentwintigjarig huwelijksjubileum kregen we onder andere een paletspel. De puntentelling is gelijk aan jeu de boulen, maar het spel zelf is heel anders, want je speelt met loden schijven en een houten plaat en niet met ballen. We hopen het deze zomer vaak te spelen, want het is erg leuk om te doen. We zouden willen zeggen kom op vakantie bij ons en speel gezellig mee en dan leggen we je het spel uit.

 

Social media

Sommige collega’s vinden het bijhouden van hun social media maar een lastige taak. Wij vinden het juist reuze leuk om te doen en genieten van alle reacties. We posten als het lukt elke week op donderdag en soms nog een tweede keer als er actueel nieuws is. Wanneer we foto’s plaatsen proberen we er aan te denken om ook te posten op Instagram (met alleen tekst en een link werkt het daar helaas niet) en ons goede voornemen is om vanaf nu ook elke week op LinkedIn een bericht te plaatsen op onze bedrijfspagina. Je bent van harte welkom om ons daar te volgen of anderen erover te tippen.
Franse verhalen en zonneschijn vind je dus op:

Facebook Au Passage du Gois in het Nederlands
Facebook Au Passage du Gois in het Engels
Facebook Au Passage du Gois in het Frans
Instagram
LinkedIn

Tot ziens op onze social media. We delen hier een paar foto’s van populaire berichten in 2023:
Een artikel in het blad Maison en France
Een portret van Martine bij de vereniging Femmes des Territoires
TV-opnames voor France 2 bij onze favoriete zoutboer Thierry Odéon
Onze vermelding in de Routardgids.

 

Hemko Privé

We doen met veel plezier ons werk en het houdt ons goed bezig, maar er zijn toch ook momenten geweest om iets voor onszelf te doen of bezig te zijn met onze hobby’s. Hemko is er het hele jaar af en toe op uit getrokken om foto’s van vogels in onze omgeving te maken. Ook dit jaar willen we er weer een paar af gaan drukken. Hij is o.a. erg blij met de foto’s die hij maakte van een velduil, jan van Gent, Grijze Wouw, Steltkluut etc.

Deze afgelopen zomer kreeg Hemko een bestuursfunctie in nieuw opgerichte vereniging in ons dorp. Het is een vereniging die een soort vrijwilligerspool heeft met mensen die kunnen helpen bij evenementen van de lokale verenigingen. Ze zijn nog maar actief sinds oktober en tot Hemko’s plezier zijn er al meer dan veertig leden. Hemko verzorgt de website en Facebookpagina samen met een ander bestuurslid, die helpt met het frans en maakt de kaartjes voor de leden.

Hemko werkte dit afgelopen jaar ook weer aan diverse websites voor vrienden en collega’s en zijn drie reisblogs. Twee jaar geleden kwam https://welkecampinginfrankrijk.nl live en hopelijk binnenkort een volgende.

Een van de muzikale hoogtepunten voor Hemko was toch wel het bijwonen van het concert van Bruce Springsteen in mei in Amsterdam. Ook in Nantes, bij evenementen in onze omgeving en bij optredens in de lokale kroegen is er met enthousiasme door Hemko genoten van de zeer diverse muziek.

Hemko is niet voor niets in Coronatijd met zijn reisblogs begonnen. Hij is zelf ook een enthousiaste reiziger. Met veel plezier heeft hij dan ook in 2023 voor ons een reis georganiseerd naar Zuid-Afrika vanwege ons 25-jarig huwelijksjubileum. Het werd een onvergetelijke ervaring door de enorme hoeveelheid dieren die we hebben gezien, maar ook door alle geluiden en het opdoen van allerlei nieuwe belevenissen. Zoals zonder begeleiding safari’s doen in het Krugerpark, ’s avonds een vuurtje stoken terwijl er zebra’s bij je komen kijken en de heerlijke Zuid-Afrikaanse keuken.

De reis werd betaald van de opbrengsten van Hemko’s campingblog. Deze loopt zo goed dat Hemko sinds eind december 2023 de trotse bezitter is van een Siretnummer, want hij heeft zijn bedrijf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Hij zit vol plannen voor 2024. Er komen als alles goed gaat nog twee reisblogs live dit jaar.

 

Martine privé

Martine heeft er een nieuwe hobby bij. Ze spaart sinds twee jaar een speciale soort hibiscusstruiken in onze tuin. Inmiddels zijn de twintig centimeter grote bloemen in vijf kleuren te bewonderen. De oudste, een roze plant, bloeide het langste en staat op heel wat vakantiefoto’s. Hij kwam ook goed van pas op de achtergrond voor foto’s in relatie tot Martine’s schrijfhobby.

Ze geniet nog steeds enorm van het schrijven van romantische verhalen. In deze tijd waarin de wereld op zoveel punten op zijn kop lijkt te staan en mensen elkaar vreselijke dingen aandoen vind ze het een verademing, en ook hoopgevend, hoe blij en enthousiast ze geholpen wordt door proeflezers en boekenbloggers. De enthousiaste reacties van de lezers van haar tweede boek ‘Onbekommerd’ hebben haar erg gelukkig gemaakt. Het boek kreeg net als haar debuut gemiddeld 4 sterren ⭐⭐⭐⭐ en er was vaak feedback dat ze gegroeid is in haar schrijven. Ze gaat dus enthousiast door. Bij deze heel veel dank aan iedereen die haar boek gelezen heeft.

Op dit moment is Martine bezig met haar derde boek ‘Onverschillig’, dat ook weer geïnspireerd is op wat we in achttien jaar gezien, gehoord en meegemaakt hebben in Frankrijk. Het is weer een romantisch verhaal, maar het gaat ook over cultuurverschillen. Het komt na de zomer uit. Ze hoopt het hele jaar door af en toe te werken aan haar kookboek ‘Fast French Food’, dat geïnspireerd is op haar debuut ‘Nonchalant’. En dan is er ook nog ergens in 2024 de start van het eerste deel van een meer klassieke feelgood serie over een B&B in Frankrijk. Haar debuut is al te lezen via de bibliotheek en alle anderen (haar tweede boek en twee kerstverhalen) zijn als e-book te lezen bij de Online Bibliotheek, KoboPlus, Storytel en te krijgen bij alle online verkoopkanalen. De paperbacks zijn alleen te koop bij Amazon.

Meer informatie over haar uit de hand gelopen hobby kun je lezen op haar website chezmartine.nl of je kunt je opgeven voor de nieuwsbrief die verzonden wordt wanneer er weer een boek uit is. https://chezmartine.nl/contact/

RESERVEREN OF VRAGEN OVER BESCHIKBAARHEID?

 

De Passage du Gois

Verhoudingsgewijs waren er, althans zo leek het voor ons, het afgelopen jaar minder vaak ongelukken op de Passage du Gois. We houden wat op de Passage gebeurt nauwlettend in de gaten voor onze Facebook pagina Passage DU GOIS https://www.facebook.com/profile.php?id=100067085165838 die mede dankzij een aantal hele mooie foto’s van onze gasten en vrienden een behoorlijke stijging in volgers had.

Zoals je in deze nieuwbrief kunt lezen zijn we met heel veel verschillende dingen bezig, maar bij wat we ook doen is het devies altijd “AU PASSAGE DU GOIS eerst”, want dat is tenslotte ons werk en we moeten er van leven. We hebben het geluk dat ons werk als een hobby voelt. Een van de dingen die we dit afgelopen jaar bijvoorbeeld met veel plezier deden was het zoeken naar een goede snorkelplek. We hebben hem gevonden hoor. Hemko is er uren bezig geweest. We laten je graag op de kaart zien waar duizenden vissen rondzwemmen in kraakhelder zeewater. Het strand is er, voor wie niet zo van water houdt, gelukkig ook prachtig.

We gaan graag naar bezoekjes die georganiseerd worden door onze VVV, want dan zie en ontdek je weer nieuwe dingen, net als met wandeltochten die georganiseerd worden. Je komt dan toch weer op heel leuke onbekende plekken. We hopen dit jaar weer op nieuwe ontdekkingen, die we vervolgens weer aan onze gasten kunnen adviseren.

 

Fotowedstrijd 2023

Na het succes van onze fotowedstrijd in voorgaande jaren wilden we natuurlijk ook een fotowedstrijd organiseren in 2023. Het thema was lijnen. Er dingen 53 foto’s mee. Je kunt ze, terwijl de jury in beraad is, even bewonderen. Wat is jouw favoriet? Er zijn twee categorieën (kinderen en volwassenen), elk met een winnaar van een pakket met heerlijke producten uit onze regio de Vendée of een afdruk van de winnende afbeelding op een doek. De twee winnaars zullen de prijzen na de uitslag van de jury per post ontvangen. Klik op deze link voor alle foto’s https://aupassagedugois.nl/deelnemers-fotowedstrijd-2023/

Voor het onderwerp van 2024 hoeven onze gasten niet ver te reizen, want dat is namelijk Au Passage du Gois. Inspiratie genoeg tijdens onze activiteiten, de leuke dieren die je bij ons tegenkomt in onze tuin of leuke details binnen of buiten bij onze vakantielocaties. Wie maakt de mooiste of juist creatiefste foto?!? We zijn reuze benieuwd.

 

Plannen voor 2024

Het is vast wel duidelijk na het lezen van bovenstaande; we hebben zin in 2024! We zijn bezig om onze klussenlijst op te stellen voor dit voorjaar. Martine heeft weer wat nieuwe plannen voor de tuin. Binnenkort volgen foto’s op onze socials. We hopen dat het een zacht voorjaar wordt, zodat de BBQ weer snel aan kan.

Composteren is vanaf 1 januari verplicht in Frankrijk, dus we hebben nu twee compostbakken in onze boomgaard voor schillen ed. We gaan het ook zo regelen dat de vuilnisbakken van onze parkeerplaats ook naar onze boomgaard verhuizen. Dat ziet er toch wat charmanter uit. Er komen ook bordjes bij de oprit, om aan te geven dat de parkeerplaats alleen voor onze gasten is, want we hebben helaas iets te vaak wildplassers die “even” bij ons parkeren. Hopelijk helpt het.

Martine schrijft elke zondag op een klein blaadje onze geluksmomentjes, leuke dingen die we hebben gedaan of dingen van de afgelopen week waar we aan het einde van het jaar nog even bij stil willen staan. We lezen ze namelijk elk jaar tussen Oud en Nieuw samen door. De blaadjes zijn ook meteen ideetjes voor het volgende jaar, zoals leuke festivals en activiteiten in onze omgeving. We hebben al een aardig lijstje gemaakt voor 2024. We gaan ook de komende tijd elke week een wandelcircuit in onze elf omliggende gemeentes doen met de elf brochures die vorig jaar zijn uitgegeven door ons VVV. Het doel is om de leukste te selecteren voor onze gasten. En mocht je liever graag even uitrusten tijdens jouw vakantie, dan kunnen we je vertellen dat we tot ons plezier weer een groot aantal nieuwe Nederlandse en Franse boeken hebben gehad. Hopelijk zit er iets voor je tussen om te lezen.

Van onze buren Joel en Claire hebben we een mast met bijbehorend zeil gehad. Deze komen in de tuin van la Plage voor de sfeer en tevens zorgt het zeil voor schaduw in de tuin.

Mocht je ook mee willen genieten van zon, zee en strand, dan ben je natuurlijk van harte welkom bij ons. We hebben nog een (piepklein) beetje ruimte:

Ons vakantiehuis La Bergerie (2-4 personen) is vrij van 20 april-5 mei, 10-25 mei, 29 juni-6 juli en van 31 augustus – 14 september
Ons vakantiehuis La Plage (2-6 personen) is vrij van 27 april–4 mei, 11 mei-1 juni, 8 juni-15 juni, 6-13 juli en vanaf 17 augustus
Onze studio La Maree (2 personen plus baby/peuter) (min. 5 nachten) is vrij vanaf 28 april – 5 mei, 10-25 mei, 26-29 juni, 6-15 juli en vanaf 10 augustus
Onze kamer le Sable met kitchenette ( 2 pers.) (min. 3 nachten) vrijwel de hele zomer nog mogelijkheden. De kamer kan met en zonder ontbijt geboekt worden.

Voor verdere informatie verwijzen we je graag naar onze vernieuwde website: https://www.aupassagedugois.nl/

Wij hebben als gezegd zin in het nieuwe jaar en zitten zoals je gelezen hebt vol plannen. We hopen dat je ook leuke dingen hebt om naar uit te kijken. We wensen je een heel goed 2024 vol blijdschap, voorspoed en een goede gezondheid!

Hartelijke groeten uit Frankrijk,

Hemko en Martine

RESERVEREN OF VRAGEN OVER BESCHIKBAARHEID?

Ontdek hieronder onze regio met zijn vele mogelijkheden

PASSAGE DU GOIS

We wonen op 800 meter van de Passage du Gois. Een doorgaande weg naar het eiland Noirmoutier, die droogvalt bij laag water. Ontdek hier alles over de magische Passage du Gois.

FIETSEN AAN DE FRANSE KUST

Ons departement de Vendée is redelijk vlak, dus ideaal om te fietsen. Ontdek de vele fietsmogelijkheden hier.

NOIRMOUTIER

Ontdek het veelzijdige eiland Noirmoutier op 5 kilometer met laag water en anders altijd bereikbaar via een brug. Lees hier verder

STRANDEN

We hebben een overzicht gemaakt van de mooiste stranden in onze regio. Lees hier verder

WANDELEN

De Vendée is een geweldig departement om te wandelen. Vanuit ons huis in Beauvoir-sur-Mer  en bij ons in de omgeving hebben wij diverse routes uitgezet. Ontdek hier de wandelmogelijkheden in onze regio.

NATUUR

In de Vendée is ongeveer 2.500 hectare natuur opengesteld om er in te wandelen en om er in te fietsen. Door de bossen, langs de rivieren en moerassen en natuurlijk langs de kust. Ontdek hier de mooie natuur van onze regio.

NANTES

De gezellige en werkelijk prachtige historische stad Nantes is een uur rijden bij ons vandaan. Ontdek alles over Nantes hier.

ST JEAN DE MONTS

De grote veelzijdige badplaats St-Jean-de-Monts met uitgestrekte zandstranden ligt op maar 15 kilometer. Lees hier verder wat er allemaal te beleven valt.

Contact Au Passage du Gois
Stuur via WhatsApp