+33 (0)2 51 49 02 17 info@aupassagedugois.fr
Een overzicht van de diverse berichten die wij in februari 2019 op onze sociale media hebben gezet. Veel plezier met het lezen.

3 februari 2019, St. Jean de Monts

We wanen ons heerlijk even al in de zomer met dit nieuwe promotiefilmpje van St Jean de Monts, vol met beelden van favoriete plekjes van ons.

10 februari 2019, uitslag fotowedstrijd

Onze jury voor de fotowedstrijd van 2018 is deze week bijeengekomen. Stéphanie ROBARD van het VVV kantoor van onze gemeente Challans-Gois https://www.challansgois-tourisme.fr/ en Claudia LAUMEL van Natur’allemand in Givrand www.facebook.com/naturallemand of haar website www.naturallemand.com en heeft uitgebreid alle 52 deelnemende foto’s (10 kinderen en 42 volwassenen) meerdere keren bekeken. Zie voor alle deelnemers ook https://aupassagedugois.fr/deelnemers-fotowedstrijd-2018/

Het jureren was niet eenvoudig vanzelfsprekend, maar uiteindelijk kwam de jury er uit. Op de foto de winnaar in het midden en de runner ups er omheen voor de categorie volwassenen. Onze hartelijke dank aan alle deelnemers! Helaas kan er maar een deelnemer winnen. Voor onze gasten in 2019 nieuws kansen met het thema “Vakantie”.

14 februari 2019, nieuwe pagina op website

Het is net als in Nederland en Belgie heerlijk weer bij ons op dit moment, dus we zijn druk bezig met de grote lente schoonmaak. Ter afwisseling werken we ook een beetje aan onze website. We hebben een nieuwe pagina geschreven over vakantie bij ons met kinderen. Zoals bekend zijn kinderen van harte welkom bij ons. Lees meer hierover op onze website. Voor wie het zich afvraagt; we hebben nog 2 weken vrij in la Bergerie in de zomervakantie van 29 juni tot 13 juli en in de herfstvakantie van 12-19 oktober. Wie heeft er zin?!?

https://aupassagedugois.nl/vakantie-met-kinderen-in-frankrijk/

16 februari 2019, heerlijk weer februari 2019!

We genieten volop van het heerlijke weer! Jij ook? We hebben nog steeds kleur in de tuin, met name onze mimosa bloeit volop op dit moment, we hebben door het mooie weer zelfs al buiten geverfd en we testen ijverig onze avondwandelingen voor a.s. zomer. We zien elke keer weer wat anders om ons heen.

21 februari 2019, nieuwe pagina activiteiten

Met veel plezier zochten we de foto’s bij onze nieuwe webpagina over alle activiteiten, die we inmiddels elk jaar organiseren van mei tot eind september. Leuke herinneringen kwamen weer naar boven en natuurlijk heel veel zin om het allemaal ook dit jaar weer te doen! Wat is jouw favoriete activiteit bij ons??

https://aupassagedugois.nl/activiteiten-bij-au-passage-du-gois/

 

23 februari 2019, Springvloed in Port du Bec februari 2019

Op Nederlandse websites zagen wij deze week een aantal keren foto’s van de grootste volle maan van dit jaar (Sneeuwmaan). Bij ons om ons heen worden de oesterboeren en kokkelvissers niet warm of koud van een foto van deze maan, maar wel van het feit dat het ook meteen het aller grootste springvloed van het jaar was. Grote drukte op de Passage du Gois natuurlijk en het hoogte verschil tussen eb en vloed was goed te merken in Port du Bec, waar het tjokvol stond met tractoren. Een coëfficiënt van 115. Er zijn dit jaar maar 29 dagen met een coëfficiënt boven de 100. We waren zo druk met de voorbereidingen voor het zomerseizoen, dat we niet eens naar de Gois geweest zijn om scheermessen te vissen.

23 februari 2019, Heerlijk heerlijk heerlijk dat zonnig weer eind februari 2019

Heerlijk heerlijk heerlijk dat zonnig weer niet waar?!? We hadden daarom een nuttige week. Druk geverfd en muren gekarcherd. Ook wat verstelwerk gedaan op de naaimachine. Met een test voor een nieuw table d’hote gerecht ging het helaas wat minder. Het zag er niet uit en hing van gesmolten kaas aan elkaar (maar smaakte desondanks heerlijk!). Door de warmte komen de boomkikkers ook weer tevoorschijn. We zijn overigens niet alleen druk bezig. Ook bij de dijk achter ons schieten ze al aardig op. We zijn benieuwd naar het eindresultaat.

RESERVEREN OF VRAGEN OVER BESCHIKBAARHEID?

Contact Au Passage du Gois
Stuur via WhatsApp