+33 (0)2 51 49 02 17 info@aupassagedugois.fr

Vandaag vieren we met veel plezier ons tienjarig jubileum. Een kleine samenvatting van 10 veel bewogen jaren staat op onze website. Van elk jaar hebben we drie foto’s gekozen en hebben we er een kleine uitleg bij geschreven. Wanneer je een bedrijf begint moet je natuurlijk altijd maar afwachten of het inderdaad zo goed zal gaan als je hoopt. Wanneer je dat ook nog in een ander land gaat doen is er nog een extra uitdaging bij, maar na tien jaar kunnen we zeggen dat we zeer zeker geen spijt hebben van onze keuze om een bed and breakfast of in goed frans chambres d’hotes in Frankrijk te beginnen. Mede dankzij onze familie, buren, vrienden en natuurlijk onze gasten hebben we een bedrijf op kunnen bouwen waar we heel trots op zijn en met veel plezier werken.

2006

De foto van ons beide is genomen op de dag van ontvangst van de sleutel van ons huis in Beauvoir-sur-Mer op 12 juni 2006 (selfies bestonden toen nog niet 😉 . Vol enthousiasme zijn we toen begonnen om alle zooi in en om het huis op een stapel te gooien en af te voeren naar de vuilnis. Een maand later ontvingen we al de eerste gasten in onze vakantiewoning la Bergerie en de maand daarna onze eerste B&B gasten.

2007

In de winter van 2006-2007 maakten we met onze buurman Stephane plannen voor een verbouwing en een paar maanden later (en heel veel zweet, een beetje bloed en gelukkig geen tranen) hadden we een studio, nog een B&B kamer en een zwembad met terras. Onze buurvrouw Christine schilderde ons mooie reclamebord voor aan de weg.

2008

Ons huis is feitelijk een voormalige oesterboerderij. Waar vroeger de tractors stonden maakten we in het voorjaar van 2008 met buurman Stephane en B&B collega Tony een zomerkeuken. Met de verbouwingen eenmaal achter de rug kregen we meer tijd om onze nieuwe omgeving te ontdekken. Met onze gasten gaan we inmiddels al weer jaren naar de zoutpannen van Thierry Odeon en vissen we schelpen (om op te eten) op de Passage du Gois. Ook tochtjes naar de baai van Bourgneuf vinden we nog steeds geweldig. Let goed op Hemko zijn sexy laarzen (onontbeerlijk in de slijk in de baai).

2009

Wij wonen met heel veel plezier in Frankrijk. We missen in tegenstelling tot wat mensen vaak verwachten niet echt drop of pindakaas, maar met onze verjaardagen missen we natuurlijk wel onze familie en vrienden in Nederland. Hemko hoefde gelukkig zijn 40ste verjaardag niet alleen te vieren, want er kwam een zware delegatie uit Hoorn over. Onze zomerkeuken is niet alleen handig voor verjaarsvisite, maar ook voor onze table d’hote maaltijden in de zomer. Hemko schenkt er met plezier de lokale wijn en Martine kookt franse klassiekers.

2010

Na een kleine kluspauze stroopten we in 2010 weer de mouwen op. Sindsdien hebben we nu overal dubbelglas. Overigens is er ook tijd om te ontspannen hoor. We hebben bij ons gemiddeld 500 zonne-uren meer dan in Nederland, dus ook veel zon in de winter. Prima dus om in januari een boek buiten te lezen.
Wie bij ons is geweest heeft gezien dat de Passage du Gois, op 800 meter van ons huis, een bijzondere plek is. Hoe langer we hier wonen des te meer we ons er bewust van worden. Er loopt niet voor niets een aanvraag voor opname op de lijst van werelderfgoederen van de UNESCO.

2011

Een foto van drie hoogtepunten in 2011; de start van de Tour de France op de Passage du Gois. Heel erg leuk om dat mee te maken! Natuurlijk ook de aankoop van 1.000m2 extra grond bij ons huis voor een parkeerplaats, groentetuin en een voetbalveldje. Ook konden we nog weer een klusproject (gevelrenovatie B&B kamer le Sable) van onze klussenlijst afstrepen.

2012

Alhoewel we altijd graag rondkijken op de Passage du Gois, het eiland Noirmoutier en de rest van onze omgeving gaan we ook voor ons plezier af en toe naar “de grote stad”. In ons geval is dat Nantes op ca 60km. Er is daar altijd wel iets leuks te zien of te doen. Door het nieuws op internet, uitzending gemist, Skype en natuurlijk ook door onze e-mails en Facebook hebben we soms overigens het gevoel dat we gewoon in Nederland wonen. Voor mensen die 50 jaar geleden emigreerden moet dat toch heel anders geweest zijn.

2013

Een van de redenen waarom we een B&B in Frankrijk zijn begonnen was de behoefte om eigen baas te zijn. Het bevalt inderdaad prima en we hebben meer wat de franse noemen “qualité de vie (=kwaliteit van leven)”. Alhoewel we met de omvang van ons bedrijf nooit rijk zullen worden, kunnen we er gelukkig wel van leven. We hebben de eerste jaren vooral geïnvesteerd in het comfort en vakantieplezier van onze gasten, maar langzamerhand is er af en toe de mogelijkheid voor pleziertjes voor ons zelf; bijvoorbeeld een nieuwe hobby voor Hemko en eindelijk een kas in de groentetuin voor Martine en bijvoorbeeld een paar keer per jaar een leuk concert. Vroeger, als tweeverdieners in Nederland, namen we heel veel “luxe” dingen voor gewoon, maar nu genieten we er dus extra van.

2014

Anders dan ons leven in Nederland zijn we al weer 10 jaar lang 7 dagen in de week 24 uur per dag samen. Het bevalt gelukkig nog steeds prima! Ook zijn we eerlijk gezegd eigenlijk ook nooit helemaal alleen. We ontmoeten zelfs na 10 jaar nog regelmatig nieuwe zeer exotisch ogende dieren in onze tuin en natuurlijk zijn er elke week weer nieuwe gasten. Ook zijn we door de fransen, als buitenlander zijnde, in onze omgeving zeer hartelijk ontvangen. Inmiddels hebben we ook diverse leuke Nederlanders, Belgen, Engelsen en Duitsers in onze omgeving leren kennen. We volgen nog steeds trouw franse les. Deels voor ons bedrijf, maar ook voor een voorspoedige integratie. De diverse vrijwilligers projecten die we doen helpen hierbij en zijn eerlijk gezegd ook gewoon leuk om te doen (o.a. VVV, ondernemersvereniging, helpen met les op een middelbare school en bij een jongerenvereniging). Een klein nadeel; voor verlening van ons paspoort moeten we inmiddels helemaal naar Parijs. Maar elk nadeel heeft zijn voordelen, dus we maken er dan gewoon meteen een leuk dagje uit van.

2015

Iets waar we tot voor kort nooit zo over hadden nagedacht is dat we na 10 jaar ook een hele lijst nieuwe gewoontes en tradities hebben gekregen. Op onze jubileum dag is het bijvoorbeeld al weer de 30ste Foulees du Gois (hardloopwedstrijd met opkomend water op de Passage du Gois), dus natuurlijk gaan we er als altijd heen. We vieren nu al weer jaren Kerst in Frankrijk met onze engelse vrienden Andrew & Janette, Oud en Nieuw vieren we elk jaar met diverse buren, we gaan elk jaar naar vaste rommel- of jaarmarkten, voor bepaalde franse feestdagen (zoals 14 juli en 15 augustus) hebben we onze vaste plaatsen waar we heen gaan etc. We spreken naar frans gebruik ook met diverse mensen een aantal keer per jaar af om bij elkaar te eten. Ook kijkt Hemko met buurman Stephane aan het einde van de zomer altijd op diverse stranden in de buurt met zijn metaal detector of er nog iets leuks te vinden is…..

2016

Wie een eigen bedrijf heeft weet er alles van; dat het eigenlijk nooit rustig is en dat het werk nooit echt “af” is. Toch proberen we er heel bewust af en toe toch even op uit te trekken in onze omgeving. Ook maken we elk jaar met plezier een Stedentrip in Europa met Peter en Marina (nog een oude Nederlandse traditie overigens). Dit jaar bezochten wij bijvoorbeeld Venetië (een absolute aanrader). Daar we ook toch altijd een beetje met ons werk bezig zijn, deden we dit via Airbnb.com en booking.com om te zien hoe dat gaat. Ook kijken we natuurlijk vooruit in de tijd. De klussenlijst is na 10 jaar nog steeds niet afgewerkt… maar we proberen ook om onszelf te blijven ontwikkelen anders dan in het doe-het-zelven . Hemko deed bijvoorbeeld een paar weken geleden een leuke fotocursus, die weer handig is voor de foodblog http://www.chezmartine.nl die Martine wil starten dit jaar. Hemko beraadt zich op een nieuwe stedentrip voor volgend jaar, maar gebruikt deze informatie meteen ook weer voor zijn nieuwe franse vakantie website http://www.offres.voyage.

Kortom; we vervelen ons niet en kijken met heel veel plezier terug op de afgelopen 10 jaar en hebben natuurlijk zin in de volgende 10 jaar in Beauvoir-sur-Mer!

RESERVEREN OF VRAGEN OVER BESCHIKBAARHEID?

Contact Au Passage du Gois
Stuur via WhatsApp