+33 (0)2 51 49 02 17 info@aupassagedugois.fr

TABLE D'HOTE ((NIET MEER VANAF 2024)

Table d’hote

We kijken met heel veel plezier terug op alle maaltijden de afgelopen 17 jaar. Tot onze zeer grote spijt gaan wij toch eind september 2023 stoppen met onze table d’hote maaltijden. Grote oorzaak de gestegen kosten van alle ingrediënten. Gelukkig zijn er in onze directie omgeving heel gevarieerde restaurants, goede traiteurs en gezellige markten waar heerlijke lokale producten te krijgen zijn. U kunt ons altijd vragen om advies of om een tafel te reserveren.

Wij vinden zelf de table d’hôtes avond de leukste avond van de week. We maken gerechten die je in franse Bistro’s eet. Als het even kan met groenten uit onze eigen tuin en ingrediënten van producenten om ons heen. We vragen onze gasten altijd in de ochtend of zij mee willen eten en wat men bijzonder lekker vindt, dan wel absoluut niet graag eet. Op basis van deze informatie stellen we een lekker menu samen. Wij laten de voor nederlanders ongewone franse delicatessen zoals organen en ingewanden achterwege. We krijgen de indruk dat onze gasten het makkelijk vinden om op locatie te eten, om daarna zo naar bed te kunnen. Kleine kinderen eten soms van te voren thuis al en dan kunnen de ouders ‘s avonds bij ons eten in onze zomerkeuken. Of we beginnen niet al te laat en dan eten de kinderen op z’n frans mee aan de kindertafel.

RESERVEREN OF VRAGEN OVER BESCHIKBAARHEID?

Fotoalbum: (klik op de foto’s voor grotere en alle foto’s)

De Wijn

Daar we midden tussen twee wijnstreken wonen hebben we natuurlijk ook aandacht voor de wijn. Wie in Beauvoir-sur-Mer rondrijdt ziet hier en daar overigens ook kleine wijnvelden bij mensen in de tuin. Met name de fruitige Rosé uit de Vendée (Fiefs Vendéen) vinden we erg lekker, evenals de witte wijn uit de Pays Vignoble Nantais (Muscadet, Grosplant en Muscadet de Sèvre et Maine). We schenken naar keuze karaffen witte, rose of rode wijn bij het eten.

Chambres d’hôtes is als vakantieconcept niet bij iedereen goed bekend. Wij noemen het dan ook wel Bed & Breakfast à la francaise. Het verschil met de engelse Bed & Breakfast is echter dat het in Frankrijk ook gebruikelijk is dat de gasten ‘s avonds bij de gastheer en gastvrouw (de hôtes) kunnen eten. Er gelden vanuit de franse overheid wel een aantal regels om te zorgen dat chambres d’hôtes de lokale restaurants niet te veel concurreren. Zo mogen alleen gasten mee-eten die de betreffende avond overnachten. Bovendien moeten de gastheer en vrouw ook mee-eten, dus alle gasten zitten aan een grote lange tafel bij elkaar. Het maximale aantal gasten is 15 personen. Er mag alleen een “menu van de dag” geserveerd worden (geen menukaart dus) en de prijs moet inclusief wijn en koffie zijn.

RESERVEREN OF VRAGEN OVER BESCHIKBAARHEID?

We beginnen altijd met een gezamenlijk aperitief (het tijdstip bepalen we samen met onze gasten). De prijs van 25 euro per persoon voor onze table d’hôte is inclusief een uitgebreid aperitief, hoofdgerecht en dessert met bijpassende wijn naar keuze en koffie of thee toe. De prijs voor kinderen is in overleg met de ouders, maar meestal 12,50 euro. We bieden in juli en augustus twee keer per week (gewoonlijk maandag en donderdag avond) de mogelijkheid om bij ons te eten. De table d’hote avonden gaan door wanneer er minimaal 4 gasten mee-eten. Bij minder dan 6 deelnemers gaat onze table d’hote helaas niet door en schuiven we de reservering door naar de volgende week. Van mei tot en met september doen we met veel plezier één keer per week table d’hote; meestal op woensdag avond.

VAKANTIEHUIZEN

We verhuren een leuk vakantiehuis (4 personen) met 2 slaapkamers en een ruim vakantiehuis voor (4 a 6 personen) met 4 slaapkamers. Verder is er ook een mooie studio (2 – 3 personen) van 42m2. Ontdek onze vakantiehuizen hier.

RESTAURANTS

Er zijn vele leuke, goede, gezellige restaurantjes bij ons in de buurt. Op loopstand, bij de Passage du Gois, zijn al 3 restaurant Ontdek ze hier.

KAMERS MET ONTBIJT

In onze Chambres d’hôtes (B&B) is er de mogelijkheid voor een leuke vakantie in onze familiekamer of één van de twee andere kamers met zicht op ons erf. Alle drie kamers zijn op de begane grond en hebben een privé ingang. Lees hier verder.

r.

Contact Au Passage du Gois
Stuur via WhatsApp