+33 (0)2 51 49 02 17 info@aupassagedugois.fr
Een overzicht van de diverse berichten die wij in oktober 2018 op onze sociale media hebben gezet. Veel plezier met het lezen.

4 oktober 2018, prachtige zomer

We kunnen niet anders zeggen dan dat ook 2018 een geweldig leuk en heel zonnige zomer seizoen is geweest, die voorbij gevlogen is. We genieten nog even na, maar denken ook al weer aan 2019 en doen overal inspiratie op. Heel heel hartelijk dank aan iedereen die met ons heeft meegenoten, meegevist en meegegeten. Tot volgend jaar.

6 oktober 2018, hele mooie foto’s

Claudia van https://www.facebook.com/naturallemand/ heeft de afgelopen week hele mooie foto’s van onze omgeving gemaakt. We delen ze graag. Zie de Passage du Gois, het eiland Noirmoutier en de kust bij Pornic door de camera van Claudia.

14 oktober 2018

We zijn al weer druk bezig met de voorbereidingen voor volgend jaar en hebben vier 30 cm hoge lantaarns gevonden die boven de table d’hote tafels komen te hangen. Ondertussen genieten wij er nu ‘s avonds natuurlijk even zelf van 😀

18 oktober 2018, concert in onze tuin

Sluit je ogen en luister naar wat we deze week horen; boomkikkers op zoek naar een partner. Geen kwaakje de hele zomer, maar nu hebben we elke dag een mooi concert. Alle foto’s zijn genomen in onze tuin.

21 oktober 2018, medio oktober bij Au Passage du Gois

Afgelopen week ontvingen wij weer met plezier onze gasten, maar we hebben ook ons zwembad afgesloten voor de winter, grasgemaaid, wc-brillen vervangen en nog wat zaag- en timmerklusjes gedaan en ook onze parkeerplaats weer netjes gemaakt. We zijn ook opvallend veel weg geweest voor ons werk ; een presentatie in relatie tot e-tourisme in Nantes, dagje uit met locale collega’s in het tourisme, einde van de actieweek van de locale winkeliers en een presentatie van het nieuwe logo en merk voor het tourisme in onze regio. Vandaag hopen we gewoon even rustig te genieten van het heerlijke weer (20C en 9 uur zon). Jij ook een fijne zondag !

25 oktober 2018, Go Challans-Gois

Er is vorige week een grootse marketing campagne gelanceerd door onze gemeente Challans-Gois met o.a. een leuk filmpje (1.30min) met de bekendste bezienswaardigheden in onze omgeving. Geheel in stijl veranderen de beelden met de muziek. Voor wie het te snel gaat hier een samenvatting van onze eigen favorieten om ons heen:

0.01 onze eigen Passage du Gois
0.34 Port du Bec
0.56 overbuurman Jeremy op zijn boot in de haven
1.01 Thierry Odeon in zijn zoutpan in Bouin
1.20 eten met zonsondergang op het terras van de Relais du Gois
1.25 Hemko zijn favoriet; onze Passage du Gois met zonsondergang

28 oktober 2018, eind oktober 2018

We zitten eind oktober tussen de zomer en de herfst in. Aan de ene kant is het nog prima weer om palourdes te vissen op de Passage du Gois of zeevis met een kruisnet bij de sluizen en zit er nog geen druppel water in de sloot. Aan de andere kant zijn de zomerbloemen in de potten nu vervangen door chrysanten en is het « Raclette seizoen » (gourmetten met kaas) weer in volle gang. Gisteravond hebben we voor het eerst onze kachel ‘s avonds aan gedaan.

We zijn deze afgelopen week begonnen om de heg rond onze parkeerplaats te snoeien. We zijn tevens gestart met de voorbereidingen om het terras bij het zwembad te tegelen en Hemko werkt met plezier met zijn nieuwe zaagtafel. Het eind resultaat van alle drie volgt binnenkort. Deze komende week moeten we nog even flink aan de slag. Jij ook een fijne week toegewenst !

31 oktober 2018, voorbereidingen table d’hote 2019

We eten uit de vriezer nog de restjes van de table d’hote van deze zomer, maar we zijn al weer druk bezig met het testen van recepten voor volgend jaar ! We aten de bagles in dit filmpje en ze waren HEERLIJK en super eenvoudig om te maken met alleen maar 220 gr zelfrijzend bakmeel en 245 gr griekse yoghurt en een geklutst eitje er overheen. We bakten 2 met ui en geraspte kaas er op en 2 met pizzakruiden er op. 20 Minuten is beter dan 25 min vonden wij. De volgende keer doen we wat chorizo er in om te zien hoe dat smaakt en dan in de vorm van een kleine baquette…. Zin om het recept zelf ook eens te proberen ?

RESERVEREN OF VRAGEN OVER BESCHIKBAARHEID?

Contact Au Passage du Gois
Stuur via WhatsApp